Alexandra Húsková Správy

Do štrajku sa zapojilo viac ako 400 učiteľov župných škôl

Ku dnešnému dňu sa do celoslovenského štrajku učiteľov zapojilo 26 škôl z 58 v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Gymnázium I. Horvátha sa k štrajku pripojí od stredy 27. januára.

Ilustračný obrázok k článku Do štrajku sa zapojilo viac ako 400 učiteľov župných škôl
Zdroj: TASR

„Celkový počet pedagogických zamestnancov, zapojených do štrajku, je 421 a najviac učiteľov sa zapojilo na Škole pre Mimoriadne nadané deti a Gymnáziu a to v počte 64,“ povedal riaditeľ Odboru školstva, mládeže a športu BSK Roman Csabay.

BSK má vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti aktuálne 58 stredných škôl a školských zariadení, z toho 36 stredných odborných škôl, dve jazykové školy, 14 gymnázií, dve konzervatóriá, tri spojené školy a jeden školský internát s právnou subjektivitou.

Študuje na nich 18 151 žiakov a pracuje cca 2800 pedagogických a nepedagogických zamestnancov.

„Podľa aktuálnych údajov sa štrajku účastní 421 učiteľov z 26 župných škôl. Gymnázium I. Horvátha vstupuje do štrajku zajtra, 27. januára 2016, s počtom deväť učiteľov. Z 26 škôl sú tri zatvorené a to SOŠ masmediálnych a informačných štúdií Kadnárová, SOŠ Svätoplukova a Škola pre Mimoriadne nadané deti a Gymnázium Teplická,“ uviedla Lucia Forman Habancová, hovorkyňa BSK.

Školy, ktoré sa znovu otvorili a fungujú v obmedzenom režime sú: GY Grosslingová, GY Ostredková a SPŠ elektrotechnická Karola Adlera.

Výchovno-vzdelávací proces pokračuje na ôsmich školách, vrátane Gymnázia Ivana Horvátha, bez zmien a na 15 školách je upravené vyučovanie, čiže fungujú v obmedzenom režime a podľa mimoriadneho rozvrhu hodín.

Do štrajku sa zapojili nasledovné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kra­ja:

PaSa, Bullova, Paka, Modra, SPŠSaG, Drieňová, SOŠ Pezinok, Hotelová akadémia Mikovíniho, Škola pre Mimoriadne nadané deti a Gymnázium, Teplická, Stredná priemyselná škola dopravná, Kvačalova, SOŠ, Svätoplukova, SOŠ masmediálnych a inf. štúdií, Kadnárová, SPŠ elektrotechnická Karola Adlera, Gymnázium L. Novomeského, Tomášikova SPŠE, Hálova, ŠÚV J.Vydru, Gymnáziu Antona Bernoláka v Senci, SOŠA, J.Jonáša 5, SZŠ Záhradnícka 44, SZŠ, Strečnianska 20, Športové gymnázium, Ostredková, SOŠ, Ivanská cesta 21, GY J. Papánka, GY I. Horvátha, GY Hubeného, OA Račianska 107, GY Grosslingová, GY Pezinok, SPŠ strojnícka, Fanorovo nábrežie, Spojená škola, Tokajícka

Prečítajte si aj: Štrajkujúci učitelia nebudú sedieť doma. V Bratislave budú napríklad čistiť verejné priestory

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM