Alexandra Húsková Samospráva

Do Rače bude počas rannej špičky premávať ďalšia električka

So začiatkom školského roka pribudne k dvom električkám jazdiacim do bratislavskej Rače ďalšia. Má uľahčiť cestovanie obyvateľom tejto mestskej časti v rannej špičke.

Ilustračný obrázok k článku Do Rače bude počas rannej špičky premávať ďalšia električka
Zdroj: TASR

„Ide o pokračovanie projektu, ktorý bol v Rači odskúšaný na jeseň minulého roka,“ priblížila hovorkyňa starostu Rače Eva Miklánková.

Podľa autora myšlienky, vicestarostu Rače Rastislava Žitného, sa už minulý rok ukázalo, že ďalší spoj výrazne zvýšil kvalitu cestovania.

„Preto sme sa po celkovom vyhodnotení spolu s Dopravným podnikom Bratislava (DPB) a bratislavským magistrátom rozhodli o posilnenie električkovej dopravy aplikovať nastálo,“ skonštatoval.

Rokovania medzi mestskou časťou a DPB koncom augusta vyvrcholili podpísaním ročnej zmluvy s tým, že nový spoj začne premávať od prvého školského dňa.

Doprava bude posilnená v oboch smeroch tak, že predovšetkým medzi siedmou a deviatou hodinou, počas pracovných dní a mimo prázdnin, sa zníži interval medzi električkami zo súčasných päť minút na tri.

„Na rozdiel od jesene minulého roku nepôjde o linku číslo 6, ale 7, ktorá doteraz jazdu končila na Železničnej stanici Vinohrady,“ spresnil starosta Rače Peter Pilinský s tým, že mestskú časť bude posilová električka stáť 55 eur na deň, čo je zhruba 1200 eur mesačne.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM