Alexandra Húsková Rôzne

Do ktorej krajiny lietajú Slováci najčastejšie?

Slováci lietajú na dovolenkových linkách z Bratislavy najčastejšie do tureckej Antalye. Nasleduje Bulharsko a Grécko. Bratislavské letisko už ponúka aj 26 pravidelných liniek v dvanástich krajinách. Najobľúbenejším spojením je Bratislava - Londýn.

Ilustračný obrázok k článku Do ktorej krajiny lietajú Slováci najčastejšie?
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Z bratislavského letiska lietajú slovenskí turisti na nepravidelných dovolenkových linkách najčastejšie do tureckej Antalye.

Za ňou v obľúbenosti nasleduje bulharský Burgas a v poradí treťou najobľúbenejšou je linka na grécky Rhodos. Vyplýva to z údajov Letiska M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a. s. (BTS).

Medzi pravidelnými leteckými linkami je pritom najobľúbenejšie spojenie Bratislavy s Londýnom – Stanstedom. V poradí druhé sú lety do írskeho Dublinu a trojku najvyťaženejších pravidelných letov uzatvára Londýn – Luton.

„Počas letnej letovej sezóny ponúka Letisko Bratislava 26 pravidelných liniek v 12 krajinách, cestujúci zároveň môžu letieť do desiatok ďalších dovolenkových destinácií prostredníctvom nepravidelných charterových letov,“ priblížila hovorkyňa letiska Veronika Ševčíková.

Týmto sa podľa jej slov šplhá počet destinácií približne na 60 a počet krajín, kam možno z Bratislavy letieť, na 20.

Novinkami v tohtoročnom letnom letovom poriadku sú destinácie Madrid, Atény a Dubaj a tiež pravidelné lety do miest ako Tel Aviv, Olbia, Burgas, Palma de Mallorka, Heraklion a Rhodos.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM