Nina Táborská Rôzne

Do budovy Apollo 1 sa už nájomníci zrejme nevrátia. Business Center možno zbúrajú

Namiesto obnovy búranie. Apollo Business Center, ktoré jeho nájomníci opustili minulý rok v októbri pre narušenú statiku, malo byť zatvorené len dočasne. Dnes situácia vyzerá inak

Ilustračný obrázok k článku Do budovy Apollo 1 sa už nájomníci zrejme nevrátia. Business Center možno zbúrajú
Zdroj: TASR

Bratislavskú budovu Apollo I na Prievozskej ulici zvažujú zbúrať. Informoval o tom Denník N. Stavba bola podľa posledného statického posudku na viacerých miestach preťažená o 10 percent či polovicu, na jednom dokonca až o 250 percent.

V polovici októbra 2015 museli preto biznis centrum opustiť všetci nájomcovia, vrátane NDS, ministerstva pôdohospodárstva či Slovnaftu. Pre spomínané preťaženie totiž hrozilo zrútenie. Vo veci zasahoval aj stavebný úrad mestskej časti Bratislava-Ružinov. Ten vykonal v objekte štátny stavebný dohľad a potvrdil zistenia uvádzané v posudku.

Apollo Business Center 1 bolo postavené pred viac ako desiatimi rokmi developerskou spoločnosťou HB Reavis Group. V roku 2006 bola budova predaná nemeckej spoločnosti Hannover Leasing a HB Reavis ostal ako správca.

Statický posudok Apollo 1 robil Ján Tomčáni, ktorý stál aj za projektom zrúteného 3nity a obytnej budovy Centroom v Piešťanoch, ktorá je pre rovnakú hrozbu už niekoľko mesiacov zatvorená.

Čítajte tiež: Budovu Apollo Business Center 1 postupne evakuujú, údajne má narušenú statiku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM