Nina Táborská Rôzne

Do Bratislavy dorazila jubilejná električka. Po meste zatiaľ jazdí skúšobne

Spoločnosť Škoda Transportation, s ktorou DPB podpísal zmluvu na dodávku 60 nových električiek, dodala do Bratislavy jubilejnú 500-tú električku. Odvčera skúšobne jazdí po meste.

Ilustračný obrázok k článku Do Bratislavy dorazila jubilejná električka. Po meste zatiaľ jazdí skúšobne
Zdroj: Dnes24.sk

„Ide v poradí už o 500-tú električku, ktorú táto spoločnosť vyrobila a keďže tento veľký dodávateľ vyrába električky pre rôzne krajiny, je šťastnou náhodou, že jubilejná električka bola dodaná práve do Bratislavy,“ informuje Dopravný podnik Bratislava.

Po vybavení všetkých náležitostí bude zaradená do premávky a Bratislavčania, ale i turisti, sa tak môžu tešiť na ďalšiu modernú električku, ktorých bude v roku 2016 spolu až 60 kusov. Novú električku pred dodaním do DPB testovali v Plzni.

Cestujúci si podľa DPB komfort nových nízkopodlažných, plne klimatizovaných električiek pochvaľujú.

Prečítajte si tiež: DPB chystá veľké zmeny. Zrejme sa budeme musieť pripraviť na úpravy v trolejbusovej doprave

Vďaka veľkým investíciám do vlastného vývoja vyrába v súčasnosti spoločnosť Škoda Transportation celé portfólio moderných dopravných prostriedkov, ktoré spĺňajú najnovšie bezpečnostné normy. Všetky produkty Škoda Transportation využívajú elektrickú trakciu, ide teda o ekologicky šetrné vozidlá, plniace náročné požiadavky tretieho tisícročia.

Medzi hlavné patria predovšetkým nízkopodlažné električky, trolejbusy, elektrické lokomotívy, prímestské vlakové jednotky alebo trakčné motory či kompletné pohony pre dopravné systémy.

Foto: Dopravný podnik Bratislava.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM