Maros Palesch Kultúra

Divadelnú sezónu prichádza otvoriť KOCÚR V ČIŽMÁCH

Mačka je zviera, ktoré v sebe nesie istý záhadný pôvab a tak sa s ňou spája mnoho mýtov. Zvlášť ak je čierna a má uhrančivé zelené oči, ktoré pôsobia akosi nevyspytateľne...Prečo?

Čierna sa zvykla spájať s temnými silami a mačka s tvorom, ktorý prináša smolu. Ale nie všade považujú mačku za znak nešťastia. Takže žiadne hádzanie soli cez plece a odpľúvanie si, keď vám nejaká skríži cestu! Ak nejaký čierny kocúr prebehne cez cestu práve vám a bude mať obuté čižmy, nebočte a radšej za ním utekajte. Nosí totiž šťastie! Ten náš, bábkový, je napríklad mimoriadne prefíkaný a vtipný. Hravo dokáže presvedčiť princeznú, kráľa aj veľkého čarodejníka, že jeho pán, gróf z Chudobíc, je tým najlepším pánom, ženíchom a budúcim vládcom, akého si môžu želať. A tak chudobný mlynársky syn získa vďaka svojmu kocúrovi lásku kráľovskej dcéry aj bohatstvo. No neoplatí sa takého stretnúť?

V animovanej rozprávke Shrek, v Čajkovského balete Spiaca krásavica a teraz aj vo vašom Bratislavskom bábkovom divadle v novej inscenácii KOCÚR V ČIŽMÁCH…

…vďaka tvorivému tímu, ktorý bol pri vzniku našej novej inscenácie. Na začiatku bol český spisovateľ a divadelník Pavel Cmíral, autor úspešnej dramatizácie známeho príbehu. V BBD ho uvádzame v preklade Dušana Štaudera, s textami piesní Michala Babiaka, s pôvodnou hudbou Víťazoslava Kubičku a s výtvarným riešením Petra Čisárika. Na javisku sa členovia US stretli s tvorivým tímom najmladšej generácie – poslucháčkami VŠMU: dramaturgičkou Zuzanou Galkovou, choreografkou Hanou Šimčákovou a režisérkou Naďou Uherovou.

Zdroj: BSK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM