Rôzne Samospráva

Dispečing bratislavského magistrátu má dva nové služobné automobily

Nové služobné automobily budú slúžiť pracovníkom dispečingu z oddelenia správy komunikácií na lepšie a operatívnejšie zasahovanie v teréne.

Ilustračný obrázok k článku Dispečing bratislavského magistrátu má dva nové služobné automobily
3
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Služobné automobily sú určené na efektívnejšie zabezpečovanie kontroly verejných priestranstiev a operatívnejší zásah v teréne pri mimoriadnych udalostiach. Automobily sú ľahko rozpoznateľné, pretože sú označené logom mesta a mestskými farbami. Bratislava24.sk informovala Iveta Kešeľáková z Magistrátu hlavného mesta.

Zásah v teréne

„Vozidlá sme zakúpili našim dispečerom preto, aby mohli rýchlejšie zasahovať v teréne. Som presvedčený, že obzvlášť teraz, keď prichádza zima, budú tak môcť naši dispečeri efektívnejšie kontrolovať zjazdnosť komunikácií. Vozidlá sú vybavené aj do ťažšie dostupného terénu,“ vysvetlil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

„Naším cieľom je skvalitňovať služby pre našich obyvateľov, a to sa dá len tým, že adekvátne vybavíme našich pracovníkov, ktorí pracujú v teréne, potrebnou technikou,“ doplnil riaditeľ magistrátu Martin Maruška. „Cieľom je efektívnejšia kontrola a zabezpečovanie bežnej údržby v meste,“ dodal Maruška.

S logom mesta

Zakúpené boli dve vozidlá – Škoda Fabia kombi a Škoda Yeti, ktorá je vybavená pohonom 4×4. Obe vozidlá sú v bielej farbe a s logom mesta Bratislavy. Vozidlá zakúpilo hlavné mesto za približne 20-tisíc eur.

Obe vozidlá sú zároveň vybavené majákom a výstražným osvetlením na zadnom okne s nápisom „správa komunikácií“, kde je uvedený aj telefonický a e-mailový kontakt na dispečing mesta na oddelení správy komunikácií tak, aby občania vedeli, na koho sa v prípade potreby obrátiť. Na tieto kontakty bude tiež možné nahlasovať poruchy na cestách, či upozorniť na prekážky na komunikáciách alebo na zníženú zjazdnosť ciest.

„Chceme zlepšovať naše služby pre našich občanov a zároveň chceme poskytnúť pracovníkom mesta lepšie podmienky na výkon svojej práce v prospech nás všetkých,“ uzavrel primátor Nesrovnal.

Oddelenie správy komunikácií hlavného mesta SR Bratislavy zodpovedá za zjazdnosť a schodnosť miestnych komunikácií I. a II. triedy a prejazdných úsekov ciest I. až III. triedy, chodníkov, lávok a verejných priestranstiev, ktoré spravuje. Celkovo ide o približne 450 km ciest I. a II. triedy, 249 zastávok MHD, 1 228 priechodov pre chodcov.

Čítajte aj: Stará hrdzavá lávka pri stanici Nivy by mala v najbližších týždňoch zmiznúť

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM