Maros Palesch Krimi

Diaľničný obchvat sparalyzoval havarovaný kamión

Dnes, 19.01.2011, pár minút pred jedenástou hodinou dopoludnia sa stala na bratislavskom obchvate v smere z diaľnice D1 do Petržalky dopravná nehoda.

Pravdepodobnou príčinou tejto dopravnej nehody bolo podľa dopravných policajtov, že vodič rakúskeho kamióna sa dostatočne nevenoval vedeniu motorového vozidla v dôsledku čoho došlo k zrážke. Podľa vyjadrení svedkov nehody malo dôjsť tak, že vodič kamiónu jazdiaci v pravom jazdnom pruhu narazil do motorového vozidla idúceho pred ním (Fiat Brava) a to sa odrazilo do autobusu jazdiaceho v odbočovacom pruhu (Ružinov centrum). Pri tejto dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Policajti na mieste alkohol u vodičov nezistili. Škoda na motorových vozidlách sa odhaduje na 20.000,–€. Dopravná nehoda je v štádiu šetrenia.

Podľa výpovede vodiča rakúskeho kamiona bol príčinou nehody český vodič osobného fiatu, ktorý sa neočakávane išiel zaradiť do pravého odbočovacieho pruhu a smeroval na výjazd na Gagarinovu ulicu. Kamión naložený slamou doňho zo zadu narazil a následne sa prevrátil vlek naprieč oboma jazdnými pruhmi. Odrazený fiat ešte narazil do prechádzajúceho autobusu, ktorý už bol na zjazde na Gagarinovu ulicu. Následky nehody odstraňovali pracovníci ASOS-u Bratislava. Obchvat bol uzavretý v smere z D1-tky na Prístavný most viac 2 hodiny a 20 minút. Doprava kolabovala na všetkých obchádzkových trasách, najmä v smere z Vajnor, na Seneckej, Rožňavskej, Galvaniho a aj na ostatných cestách Ružinova. Časová strata sa pohybovala okolo hodiny a pol až dvoch.

Podľa vysielania dopravného servisu rádia Viva a Združenia odťahoviek ASOS Bratislava bol diaľničný obchvat sprejazdnený o 13.2O hod.

Maroš Palesch

Zdroje: KR PZ Bratislava a Združenie odťahoviek ASOS Bratislava 18 123 Foto: Ivan Vlkovič, ASOS

DN_DIALN_OBCHV_BA
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM