Samospráva

Devínska Nová Ves opäť ponúka voľné vyhradené parkovacie miesta

Viac ako 60 voľných parkovacích miest je k dispozícii v rámci aktuálnej verejnej ponuky na vyhradené parkovanie v bratislavskej Devínskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Devínska Nová Ves opäť ponúka voľné vyhradené parkovacie miesta
Foto: Monika Földešiová

Týka sa to parkovacích zón na uliciach Eisnerova, Ivana Bukovčana, Jána Poničana, Jána Smreka, Štefana Králika, Pavla Horova a Milana Marečka. Vyhradené parkovacie miesta sú k dispozícii od októbra na jeden rok a záujemcovia môžu svoje žiadosti podávať do 19. septembra do 17.00 h. Informuje o tom mestská časť na svojej oficiálnej webovej stránke.

Podmienky pridelenia miesta

Podmienkou je doručenie žiadosti v stanovenom termíne v zalepenej obálke s označením „Verejná ponuka – parkovanie – neotvárať“ miestnemu úradu na Novoveskej ulici. Žiadosť musí obsahovať osobné údaje žiadateľa, identifikáciu parkovacej zóny, charakteristiku motorového vozidla, ktorého by sa malo parkovanie dotýkať a v neposlednom rade ponúkanú cenu za ročné vyhradené parkovanie. Tá však nemôže byť nižšia ako 330 eur.

Nárok na pridelenie parkovacieho miesta vznikne uchádzačom s najvyššou cenovou ponukou. V prípade, ak ponúknu rovnakú cenu viacerí záujemcovia v rámci tej istej parkovacej zóny, budú musieť predložiť novú cenovú ponuku. Užívateľ parkovacieho miesta bude musieť následne na „svojom“ parkovacom mieste udržiavať čistotu a poriadok vrátane zimnej údržby.

Parkovacia situácia sa zlepšuje

Podľa starostu Devínskej Novej Vsi Milana Jambora je v priebehu rokov vidieť trend nižšieho tlaku zo strany obyvateľov na vyhradené parkovanie. Každým rokom sa do verejnej ponuky zapája menej uchádzačov a aj ich cenové ponuky sú nižšie ako v minulosti. Dôvodom podľa neho je, že mestskej časti sa darí budovať nové parkovacie miesta a na niektorých uliciach dokonca dostať zaparkované autá z ciest.

Verejná ponuka na vyhradené parkovacie miesta je v mestskej časti aktuálna každý polrok a parkovacie miesta sa prenajímajú na dobu jedného roka. Podľa samosprávy je takýto spôsob transparentnejší.

Čítajte aj: Večerný boj o parkovacie miesta je každodennou realitou Petržalčanov

Ilustračný obrázok

Parkovanie v Bratislave
10
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM