Tomáš Stupavský Samospráva

DEVÍN: Starostka chce dostať Devín zo zlej finančnej situácie

Komunálne voľby sa už skončili a zvolení starostovia sa pomaly pripravujú na štyri roky práce v prospech svojej mestskej časti. Redakcia Bratislava24.sk oslovila každého z nich a získala ich krátke úvodné vyjadrenie k novým začiatkom na úrade.

Ilustračný obrázok k článku DEVÍN: Starostka chce dostať Devín zo zlej finančnej situácie
Zdroj: TASR

Starostka Devína Ľubica Kolková sa bude predovšetkým snažiť nájsť východisko z nútenej správy, čo je podľa nej zásadný krok ak chce mestská časť pokračovať vo svojom ďalšom rozvoji. Veľkou výzvou je aj vybudovanie cyklotrasy medzi Devínom a Karlovou Vsou a riešiť treba aj zatápané územie na Devínskej ceste.

Ďalšou prioritou je rozšírenie materskej školy o jednu triedu alebo biologický spôsob likvidácie komárov, pretože v Devíne je veľa chránených území a bežné postreky sú nevhodné a neprípustné. Musí sa aj vyriešiť otázka odvážania odpadu, keďže v obývaných svahovitých terénoch máme problém so zberom nečistôt.

Spolupráca s novovzniknutým miestnym zastupiteľstvom by nemala byť náročná, keďže aj v minulosti sa starostka vedela s poslancami bez problémov dohodnúť.

Termín ustanovujúcej schôdze zatiaľ nie je známy, pretože sa ešte len zisťuje kto vie kedy prísť, takže prvé stretnutie bude najneskôr 12.12.2014.

Starostka Ľubica Kolková sa nemusela sťahovať zo svojej kancelárie a tak povedie mestskú časť v mizernej finančnej kondícii aj ďalšie štyri roky. Kandidovala za koalíciu SIEŤ, MOST – HÍD, SDKÚ-DS, SaS, KDH a získala 355 hlasov. Jej protikandidát Gabriel Drobniak ich mal 297.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM