Rôzne

Detské ihriská v Ružinove čaká rekonštrukcia

Niektoré z ružinovských detských ihrísk potrebujú rekonštrukciu. Deti sa po nej budú môcť hrať na bezpečnejších ihriskách.

Ilustračný obrázok k článku Detské ihriská v Ružinove čaká rekonštrukcia
2
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Detské ihriská na Raketovej ulici a na Miletičovej ulici prejdú významnými zmenami k lepšiemu. Ružinov ich bude kompletne rekonštruovať. Z rozpočtu na to vyčlenil sumu 200-tisíc eur. Bratislava24.sk informoval Stanislav Šenc z Miestneho úradu v Ružinove.

Ihrisko na Raketovej

„Niektoré z ružinovských detských ihrísk už rekonštrukciu potrebujú. Každý rok sa snažíme niekoľko z nich kompletne vynoviť tak, aby vyhovovali dnešným normám, ako i požiadavkám rodičov a ich ratolestí,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár.

V tomto roku tak Ružinov kompletne zrekonštruuje dve detské ihriská. V prípade toho na Raketovej ulici pôjde o rozsiahlu rekonštrukciu, ktorá zahŕňa aj riešenie problému s neodtekajúcou dažďovou vodou. Pôvodné hracie prvky nahradia nové v zmysle súčasných noriem.

Úprava čaká súčasné spevnené plochy a dopadové plochy pod hracími prvkami. Súčasťou vynoveného ihriska bude aj nový parkový mobiliár, basketbalové ihrisko a zóna s prvkami na cvičenie. Ružinov má vo svojom rozpočte na komplexnú rekonštrukciu detského ihriska na Raketovej ulici vyčlenených 140-tisíc eur.

Ihrisko na Miletičovej

„Druhé detské ihrisko, ktoré plánujeme tento rok kompletne zrekonštruovať, je na Miletičovej ulici. Chceme tam osadiť nové hracie prvky, ktoré budú zamerané na staršie deti a na cvičenie. Na tieto úpravy sme vyčlenili 60-tisíc eur,“ priblížil Dušan Pekár.

Súčasťou revitalizácie bude aj odstránenie unimobunky z priestoru ihriska a redukcia pieskovísk. Pôvodné asfaltové plochy nahradí zámková dlažba, vymenené budú aj dopadové plochy pod hracími prvkami a plánované je aj ošetrenie drevín a vybudovanie ostrovčekov okolo stromov.

Realizácia tejto kompletnej rekonštrukcie je podmienená zverením pozemku hlavného mesta do správy mestskej časti, na čom Ružinov pracuje.

Údržba ihrísk

Aktuálne mestská časť vymieňa starý, znečistený piesok za nový na všetkých detských ihriskách a pieskoviskách, ktoré má v správe. Ide o pravidelnú každoročnú údržbu, na ktorú putuje viac ako 320 ton čistého piesku. Výmena na 59 pieskoviskách potrvá do konca júna.

Viaceré detské ihriská už majú menšie úpravy za sebou. Mestská časť doplnila štrkovú dopadovú plochu na ihrisku na Kaštieľskej, Ondrejovovej a Svidníckej ulici. Na základe žiadosti obyvateľov na detskom ihrisku na Kupeckého dopadovú plochu z kôry nahradil štrk. Nové drevené obloženia pieskovísk pribudli na Kaštieľskej, Haburskej a Nezábudkovej.

V najbližšej dobe plánuje Ružinov opravu oplotenia detského ihriska na Vietnamskej, doplnenie jednoduchých hracích prvkov na ihrisku na Haburskej, Čmelíkovej a Líščích Nivách. Opravy sa dočká i dopravné ihrisko na Svidníckej ulici.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM