Tomáš Stupavský Rôzne

Detská nemocnica získala vďaka aukcii nové okná

Slovenskí výtvarníci pomohli Klinike detskej chirurgie (KDCH) na bratislavských Kramároch. Na aukcii vydražili deväť diel za takmer 5000 eur, za čo bolo možné na oddelení dievčat osadiť nové okná.

Ilustračný obrázok k článku Detská nemocnica získala vďaka aukcii nové okná
Zdroj: TASR

S nápadom dať diela do aukcie prišlo občianske združenie kliniky „Slniečko na ceste!“. Klinika je najväčšou v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou (DFNsP) v Bratislave. „Chceme zlepšovať starostlivosť o detského pacienta na oddeleniach kliniky,“ povedal Erich Murár zo združenia. Okná na oddelení boli podľa neho už v nevyhovujúcom stave, čo potvrdil aj prednosta kliniky Ján Trnka.

„Zadržia lepšie teplo, celkovo to spolu s vymaľovanými stenami zútulní prostredie,“ myslí si prednosta.

Diela do aukcie venovali umelci Erik Binder, Michal Černušák, Martin „SHOOTY“ Šútovec, Viktor Frešo, Svätozár Králik, Milina Zimková, Ondrej Rudavský, Ivana Šateková, Erik Šille, Andrej Margoč, Ašot Haas, Martin Augustín, Katarína Slaninková a Janko Haladík.

Združenie prostredníctvom vydražených peňazí nepomáha spomínanej klinike prvýkrát. Vlani v decembri takto vymenilo okná na oddelení chlapcov, v aukcii sa im podarilo získať vyše 9000 eur. Združenie by chcelo okná vymeniť aj na oddelení najmenších detí.

Nemocnica skončila vlani v strate 5,3 milióna eur. Svoj hospodársky výsledok však oproti roku 2013 zlepšila, vtedy skončila v hlbšom mínuse, a to 8,4 milióna eur.

DFNsP, ktorá má voči Sociálnej poisťovni dlh 15 miliónov eur, sa darí modernizovať svoje pracoviská, a to najmä vďaka sponzorom.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM