Rôzne

Deti v Novom Meste sa o bezpečnosti učia na novom dopravnom ihrisku

Nové dopravné ihrisko nebude slúžiť len miestnym škôlkarom, ale po dohode ho budú môcť využívať aj učitelia s deťmi z ostatných novomestských materských škôl.

Ilustračný obrázok k článku Deti v Novom Meste sa o bezpečnosti učia na novom dopravnom ihrisku
2
Galéria

V Novom Meste si deti základy bezpečnosti cestnej premávky osvojujú na novom dopravnom ihrisku. To vyrástlo v areáli materskej školy (MŠ) na Legerského ulici na základe spolupráce mestskej časti a rodičov detí.

Dopravná výchova

„Bezpečnosť detí je prvoradá. Dnes sa mladí ľudia skôr ako okoliu a bezpečnému pohybu na chodníkoch a cestách venujú svojim mobilným telefónom či hudbe v slúchadlách. Preto je dôležité, aby už v útlom veku dostali pevné základy, ako sa správať v doprave,“ poznamenal novomestský starosta Rudolf Kusý.

V rámci prác vymenila mestská časť starý poškodený povrch za novú asfaltovú plochu s náterom cestičiek, chodníkov a priechodov. Dopravné značky a prostriedky ako bicykle, kolobežky či odrážadlá zabezpečili rodičia z Občianskeho združenia Zelená deťom.

Na dopravnú výchovu bude dohliadať aj mestská polícia. „Policajti urobili deťom prvé školenie, pričom sme sa dohodli na dlhodobej spolupráci. Samozrejme, pravidlá cestnej premávky pravidelne pripomínajú deťom aj naše vychovávateľky,“ poznamenala Eva Hornáčková, zástupkyňa riaditeľky Základnej školy Sibírska, pod ktorú škôlka na Legerského patrí. Nové dopravné ihrisko pritom nebude slúžiť len miestnym škôlkarom, ale po dohode ho budú môcť využívať aj učitelia s deťmi z ostatných novomestských materských škôl.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM