Samospráva

Deň župných škôl sa blíži. Deviatakom pomôže pri výbere strednej školy

Bratislavský samosprávny kraj už po štvrtý raz pomôže deviatakom a ich rodičom pri výbere strednej školy. Na piatok 23. januára totiž pripravil Deň župných škôl.

Ilustračný obrázok k článku Deň župných škôl sa blíži. Deviatakom pomôže pri výbere strednej školy
Zdroj: TASR

„Výber strednej školy je prvým veľkým rozhodnutím mladých ľudí v ich živote, preto sa im Bratislavský kraj snaží uľahčiť rozhodnutie jednodňovou akciou, v rámci ktorej sa môžu zoznámiť s takmer päťdesiatkou stredných škôl v kraji s rôznym zameraním. Či už je to konzervatórium, gymnázium alebo stredné odborné školy, od chemickej až po vinársko-ovocinársku,“ priblížil predseda BSK Pavol Frešo.

Deň župných škôl sa uskutoční v nákupnom centre Avion od 9.00 do 18.00 h. „Prezentovať sa bude 47 stredných škôl. V priebehu dňa sa v rámci výstavy vystriedajú viaceré základné školy so svojimi deviatakmi, ktorí tak budú mať možnosť priamo sa zoznámiť so študentmi či vyučujúcimi z rôznych stredných škôl,“ uviedla tlačová tajomníčka BSK Veronika Beňadiková.

Ako dodala, okrem priamej prezentácie odborov v stánkoch sa jednotlivé školy budú predstavovať aj na pódiu. Napríklad Stredná odborná škola záhradnícka z Malinova si pripravila floristickú show, SOŠ masmediálnych a informačných štúdií predvedie živé televízne vysielanie aj s príspevkami a SUŠ scénického výtvarníctva autorskú módnu prehliadku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM