Nina Táborská Rôzne

Darovali krv v električke. V Bratislave sa konala netradičná akcia

V rámci Európskeho týždňa mobility sa Magistrát hlavného mesta a Dopravný podnik Bratislava v spolupráci s Národnou transfúznou službou rozhodli uskutočniť nevídanú akciu, kedy mohol každý jedinec darovať krv v električke a pomôcť tak dobrej veci. Zapojilo sa do dvadsať ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Darovali krv v električke. V Bratislave sa konala netradičná akcia
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

„Darovanie krvi v električke“ sa v hlavnom meste uskutočnilo vôbec po prvýkrát. Na námestí Ľudovíta Štúra boli vítaní všetci, ktorí chceli a mohli pomôcť. Zapojil sa napríklad aj Ľubomír Andrassy, riaditeľ kancelárie primátora.

Ako pre Bratislava24.sk potvrdila Martina Grožajová, manažérka Národnej transfúznej služby, do akcie sa zapojilo okolo 20 ľudí, niektorí však museli byť vylúčení, nakoľko nespĺňali darcovské podmienky.

Potreba krvi je naozaj veľká. Všetci, ktorí sú po úraze, ľudia podstupujúci operácie či pacienti, ktorí trpia leukémiou, nádorovým ochorením a inými vážnymi ochoreniami, ju potrebujú.

Teraz tak mohli pomôcť aj tí, ktorí bežne nechodia darovať krv a cestou do práce, či do školy, spraviť dobrý skutok. Človek nikdy nevie, komu môže aj takýmto skutkom darovať život.

Ako Grožajová dodala na záver, „je priskoro hovoriť či sa akcia uskutoční aj o rok,“ každopádne by sa takáto myšlienka mala šíriť aj naďalej.

Bratislavčania darovali krv v električke
12
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM