Tlačové správy

Daňové priznanie rýchlo a jednoducho: Bezplatný program, ktorý sa oplatí mať!

Ani vás už nebaví rok čo rok behať po tlačivá na miestny daňový úrad? Alebo aj stáť v dlhom rade na podanie vášho daňového priznania? Dnes sa to dá už bez toho, aby vás to stálo čas aj nervy. Stačí pár klikov a vaša povinnosť je splnená...

Ilustračný obrázok k článku Daňové priznanie rýchlo a jednoducho: Bezplatný program, ktorý sa oplatí mať!
Zdroj: TASR

Daňové priznanie 2015 vyplníte v bezplatnom programe

Nekonečné behanie po úradoch a zháňanie tlačív pre daňové priznanie je už minulosťou. Vďaka bezplatnému programu Daňové priznania 2015 jednoducho vyplníte daňové priznanie FO typ A a B za rok 2015. Stiahnite si ho na www.kros.sk/danovepriznania .

V programe môžete priznania editovať, uložiť ako .PDF, poslať e-mailom alebo podať elektronicky prostredníctvom exportu do formátu .XML. V programe zadarmo spracujete až 10 tlačív DPFO typ A a 10 tlačív DPFO typ B. Dôležité informácie pre rok 2015

Ak vaše zdaniteľné príjmy za rok 2015 presiahli sumu 1901,67 €, vzťahuje sa na vás povinnosť podať daňové priznanie. Zdaniteľné príjmy zahŕňajú všetky príjmy, ktoré sú predmetom dane a nespadajú do príjmov oslobodených od dane z príjmov.

Ktoré priznanie podávate?

  • Daňové priznanie – typ A sa podáva v tom prípade, ak ste dosiahli príjmy len zo zamestnania, v ktorom pracujete prostredníctvom pracovnej zmluvy alebo dohody.
  • Daňové priznanie – typ B podávajú občania, ktorí dosiahli príjem z podnikania, či inej samostatnej zárobkovej činnosti, príjem z prenájmu nehnuteľností, príjem z kapitálového majetku alebo ostatný príjem.

Aká sadzba dane sa na vás vzťahuje?

  • 19 % – v prípade, ak základ dane nepresiahol 176,8 – násobok sumy platného životného minima vrátane (t. j. suma 35 022,312 €).
  • 25 % – ak základ dane presiahol 176,8 – násobok sumy platného životného minima.

Životné minimum platné k roku 2015 je 198,09 €. Viac informácií nájdete na stránke www.kros.sk/danovepriznania

Termín pre odovzdanie a úhradu daňového priznania za rok 2015

Termín pre podanie daňového priznania k dani z príjmov FO za rok 2015 je do 31. marca 2016. Podľa zákona máte možnosť lehotu na podanie daňového priznania predĺžiť, no aj táto skutočnosť musí byť ohlásená správcovi dane do 31. marca 2016.

Bezplatný program Daňové priznania 2015 využíva každý rok viac ako 30 000 používa­teľov.

Stiahnite si ho zadarmo na stránke www.kros.sk/danovepriznania .

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM