Správy Komunálne voľby

Ďalším kandidátom na starostu Nového Mesta je Matúš Čupka. Stoja za ním TIETO strany

Čupka za kľúčové považuje to, aby mala mestská časť vedenie, ktorému na Novom Meste záleží.

Ilustračný obrázok k článku Ďalším kandidátom na starostu Nového Mesta je Matúš Čupka. Stoja za ním TIETO strany
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Na starostu bratislavského Nového Mesta bude v tohtoročných komunálnych voľbách opäť kandidovať aj aktivista, zakladateľ Zelenej hliadky a terajší šéf oddelenia životného prostredia a dopravy na miestnom úrade v Rači Matúš Čupka. Svoju kandidatúru ohlásil v utorok na tlačovej besede. Čupka je spoločným kandidátom mestskej strany Team Bratislava, parlamentnej SaS a mimoparlamentného Progresívneho Slovenska (PS).

Odhodlané vedenie

Mrzí ma, že Nové Mesto stagnuje. Tým, že ako vedúci oddelenia vidím, čo všetko dokážem zmeniť z tejto pozície momentálne v Rači, tak si neviem predstaviť, aké množstvo pozitívnych zmien by som dokázal ako starosta Nového Mesta,“ skonštatoval Čupka, podľa ktorého potrebuje mestská časť po 12 rokoch nové, motivované a odhodlané vedenie.

Za kľúčové považuje to, aby mala mestská časť vedenie, ktorému na Novom Meste záleží.

Za jednu z najdôležitejších otázok považuje Čupka bezpečnosť či naštartovanie prác na úprave verejných priestorov. Veľké „resty“ vidí aj v oblasti dopravy, ale aj kapacít škôl a škôlok.

Pozornosť treba podľa neho venovať i práci so zeleňou v súvislosti so zmenou klímy. Intenzívne sa chce venovať aj stavebnému úradu, mestskej časti podľa neho totiž chýba identita.

Diskusia s občanmi

V nasledujúcom období ho čaká diskusia s občanmi. „Som zvedavý na ich podnety a predstavy, čo by nové vedenie Nového Mesta malo riešiť čo najrýchlejšie,“ poznamenal Čupka. Pri svojej práci chce zároveň nadviazať na svoje doterajšie skúsenosti v komunále, ktorému sa venuje aj napriek neúspechu vo voľbách v roku 2018.

Na starostu Nového Mesta už ohlásil kandidatúru aj novomestský miestny poslanec Andrej Árva. Súčasný šéf novomestskej samosprávy Rudolf Kusý sa zatiaľ k svojej prípadnej opätovnej kandidatúre oficiálne nevyjadril.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM