Kultúra

Ďalšie vianočné trhy v Bratislave: Otvára ich župa, nakúpite tam kopu milých drobností

Na podujatí sa odprezentuje viac ako 10 župných stredných odborných škôl. A program bude naozaj pestrý!

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie vianočné trhy v Bratislave: Otvára ich župa, nakúpite tam kopu milých drobností
Zdroj: TASR

Neoddeliteľnou súčasťou adventu sú vianočné trhy. Aj Bratislavský samosprávny kraj (BSK) tento rok pripravil zaujímavé podujatie.

Výrobky šikovných žiakov

V stánkoch nájdu návštevníci výrobky klientov župných zariadení sociálnych služieb a žiakov stredných odborných škôl. Výťažok z predaja teda poputuje tým, ktorí to najviac potrebujú.

Na podujatí sa odprezentuje viac ako 10 našich stredných odborných škôl, ktorých výrobky odzrkadlia to, akí sú šikovní a nápadití, ale aj ľudský rozmer. Pomoc iným. Rovnako sa teším, že sa k nám pridali aj naše domovy sociálnych služieb a návštevníci sa môžu tešiť na množstvo krásnych kúskov z ich dielní,“ priblížil predseda BSK Juraj Droba.

Župné trhy

Župné vianočné trhy sa uskutočnia vo štvrtok 1. decembra 2022 od 14.00 do 18.00 hodiny na parkovisku pred budovou BSK na Sabinovskej 16 v Bratislave. Návštevníci si môžu nakúpiť rôzne výrobky, ako napríklad ozdoby, vence, šperky, prírodné oleje, mydlá, vianočné pohľadnice, ikebany a vyrobiť si môžu aj vlastný odznak s vianočným motívom.

Nielen oku určite ulahodí aj vianočné pečivo či punč a počas podujatia sa uskutoční predaj živých rýb, ale aj oblátok.

Pochutnať si budete môcť na kapustnici z dielne SOŠ gastronómie a hotelových služieb Farského.

Pripravený je bohatý kultúrny program a chýbať nebudú ani vianočné skladby a koledy v podaní žiakov konzervatória. Úsmev určite vykúzli VataTata a jeho show s cukrovou vatou.

Foto je ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM