Aktualizované han Krimi

Ďalšia razia na dílerov v Pentagone: Primátor Vallo adresoval polícii TIETO slová!

Bratislavská polícia zasahovala v utorok skoro ráno v tzv. Pentagone v bratislavskej Vrakuni. Akcia sa zameriavala na drogových dílerov.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia razia na dílerov v Pentagone: Primátor Vallo adresoval polícii TIETO slová!
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Bratislavský kraj

Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. „V skorých ranných hodinách zasahovala bratislavská krajská kriminálka spolu s policajtami PPÚ voči drogovým dílerom v Pentagone,“ uviedla polícia na sociálnej sieti. Bližšie informácie poskytne v priebehu dňa.

Druhá čistka

V tzv. Pentagone zasahovali bratislavskí policajti aj minulý týždeň, kedy si posvietili na okolie bytového domu na Stavbárskej ulici. Pátracia akcia bola zameraná na hľadané a nezvestné osoby, či veci pochádzajúce z trestnej činnosti, po ktorých bolo vyhlásené pátranie v národných a medzinárodných informačných systémoch.

Slová Valla

Primátor Bratislavy Matúš Vallo na utorkový zásah polície reagoval, že bratislavské samosprávy roky žiadajú tvrdší postup štátnej polície voči trestnej činnosti a dílerom drog v bezprostrednej blízkosti Pentagonu. „Oceňujem prístup polície, ktorá mala v Pentagone viacero akcií a v utorok ráno aj raziu, pri ktorej zatkla viacerých dílerov. Postup policajtov Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave kvitujem,“ vyhlásil na sociálnej sieti.

Zlepšenie kvality života ľudí v tejto lokalite sa podľa neho dokáže z pozície mesta dosiahnuť iba v spolupráci s políciou, kombináciou mäkkých a tvrdých opatrení.

Terénny tím

Hlavné mesto vytvorilo špeciálnu grantovú výzvu na podporu prevencie, bezpečnosti a znižovania rizík, ktorou podporuje mimovládne organizácie v tejto oblasti už tretí rok. „Tie poskytujú odbornú pomoc ľuďom užívajúcim drogy, trpiacim závislosťou alebo aj abstinujúcim, ktorým profesionálna odborná podpora pomáha v každodennom zvládaní choroby. Priamo v Pentagone začal počas leta pôsobiť aj mestský terénny tím pomáhajúci obyvateľkám a obyvateľom sociálnym poradenstvom v náročných situáciách (napríklad pri ohrození stratou bývania, pri ťažkostiach s prácou alebo zadlžením),“ spresnil Vallo s tým, že v opatreniach budú pokračovať.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

👍PENTAGON MÁ OPÄŤ MENEJ DÍLEROV: POKRAČUJEME V INTENZÍVNOM BOJI PROTI NIM 👊 DNES V SKORÝCH RANNÝCH HODINÁCH...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Tuesday, August 24, 2021

ZAMETALO SA: ZÁBERY Z AKCIE 🧹 V PENTAGONE

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Tuesday, August 24, 2021
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM