Rôzne

Ďalšia petržalská knižnica privíta čitateľov v zrekonštruovaných priestoroch

Knižnica bude z dôvodu rekonštrukcie pre verejnosť zatvorená od 9. 4. kedy sa celý knižničný fond a starý mobiliár vysťahujú.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia petržalská knižnica privíta čitateľov v zrekonštruovaných priestoroch
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Od polovice júna tohto roka nájdu čitatelia, používatelia a priatelia petržalskej knižnice v lokalite Lúky, na Vyšehradskej 27, tretiu zrekonštruovanú malú pobočku, ktorá slúži malým aj veľkým. Bratislava24.sk o tom informovala Mária Halašková z Miestneho úradu v Petržalke.

Kompletná oprava

Pobočka situovaná v nízkopodlažnom panelovom bytovom dome totiž prejde kompletnou opravou a revitalizáciou interiéru vrátane knihovníckeho mobiliáru a vonkajšieho vstupu.

V pobočke budú zároveň vykonané dispozičné úpravy pod dohľadom architekta tak, aby ponúkala účelne a moderne riešený viacúčelový priestor pre všetky vekové kategórie. Potešia sa jej aj deti materských škôl, hlavne z novootvorenej MŠ Vyšehradská. V rámci nových priestorov pribudne oddychová zóna slúžiaca ako flexibilný priestor s možnosťou prezentácií pre žiakov.

Súčasťou vstupnej haly bude i malá zóna čitárenského charakteru, ktorá bude slúžiť ako tzv. “meeting point“. Ťažiskovým priestorom je hlavná výpožičná miestnosť, ktorá svojím novým vybavením, vrátane wifi zóny, nadobudne nový charakter. K tejto miestnosti prislúchajú ešte dve menšie výpožičné miestnosti s univerzálnym knižným fondom pre dospelých.

Knižnica bude z dôvodu rekonštrukcie pre verejnosť zatvorená od 9. 4. kedy sa celý knižničný fond a starý mobiliár vysťahujú. Stavebné práce začnú od 16. 4. Otvorenie a plná prevádzka pobočky sú naplánované na 18. 6. Systém a realizácia pokračujúcich rekonštrukcií pobočiek Miestnej knižnice Petržalka je pripravená vďaka ústretovosti, pochopeniu a osvietenosti zriaďovateľa s jeho plnou finančnou podporou, schválenou v rozpočte knižnice.

Knižnica na Vyšehradskej
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM