Krimi

Ďalšia nepozvaná návšteva u Kisku. Muž preskočil plot Prezidentského paláca

S nepozvanými návštevami na dvore Prezidentského paláca sa v poslednom čase roztrhlo vrece. Na územie sídla hlavy štátu vnikla za posledný rok už tretia osoba.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia nepozvaná návšteva u Kisku. Muž preskočil plot Prezidentského paláca
4
Galéria
Zdroj: TASR

Prezidentský palác akoby bol v poslednom čase výzvou pre dobrodruhov. V priebehu roka sa za jeho plot dostali už traja muži. Ten posledný v pondelok prenikol „len“ na nádvorie paláca. Tam ho chytila ochranka, ktorá zavolala policajnú hliadku. Podľa Denníka N muž ušiel, len čo zbadal policajtov. Nechal tam však všetky svoje doklady.

„Priebeh toho, čo sa presne stalo, ešte vyhodnocujeme a následne bude vyvodená zodpovednosť,“ povedala pre Denník N Andrea Dobiášová z tlačového oddelenia ministerstva vnútra. Muž údajne najprv pokojne s ochrankou čakal na privolanú hliadku. Keď ju zbadal, zrejme spanikáril a utiekol.

Kvôli nedostatočnej ochrane paláca už padali hlavy. Z funkcie riaditeľa Úradu na ochranu ústavných činiteľov odišiel Radovan Horváth a na jeho miesto nastúpil Peter Krajčírovič.

Muž v júni vnikol až do budovy

Koncom júna minulého roka neznámy muž približne o jednej hodine ráno preskočil sklenený plot zo zadnej strany paláca a dostal sa na zadné nádvorie a následne do budovy. Vstúpil do budovy nezabezpečeným zamestnaneckým vchodom, vyšiel po schodoch na najvyššie poschodie, kde strávil približne 20 minút.

Na tomto poschodí sa spustil bezpečnostný systém, ktorý bol vyhodnotený ako falošný poplach a bol vypnutý. Tou istou trasou následne zišiel na zadné nádvorie a dostal sa k bočnému vstupu do Prezidentského paláca z Banskobystrickej ulice, ktorý si z vnútornej strany otvoril a odišiel. Tvár muža zachytili bezpečnostné kamery. Polícia českého štátneho občana po niekoľkých dňoch zadržala.

Ďalší incident sa v Prezidentskom paláci odohral v júli. Páchateľom bol Srb, ktorý preskočil plot. Ochrankári ho zadržali a odovzdali do rúk polície.

Prezidentský palác - nepozvaná návšteva
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM