Ľuba Lesná Samospráva

Ďalší známy kandidát: Bezpečnostný analytik chce znížiť kriminalitu

Juraj Zábojník, známy bezpečnostný analytik, kandiduje do mestského parlamentu ako nezávislý na kandidátke koalície strán Smer-SD, SNS (Slovenská národná strana) a SZS (Strana zelených Slovenska). Pre nás zdôraznil, že hoci navrhuje SZS, na politickej príslušnosti mu nezáleží.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší známy kandidát: Bezpečnostný analytik chce znížiť kriminalitu
Zdroj: Webnoviny.sk

Pre Bratislava24.sk ďalej podčiarkol, že už desať rokov pracuje aj v oblasti infraštruktúry dopravy. Okrem toho sa neprestal zaoberať kriminalitou a bezpečnostnou situáciou v Bratislave, na celom území Slovenska. „Takže mám čo ponúknuť,“ povedal.

V prípade zvolenia sa mieni venovať týmto dvom vážnym okruhom, v ktorých je profesionál: bezpečnostnej politike a infarštruktúre dopravy.

Vysoká kriminalita

Dodal, že v Devínskej Novej Vsi žije dvadsať šesť rokov a vie, aké má problémy. Napríklad si živo spomína na streľbu v Devínskej, ktorá sa odohrala 30.augusta 2010. Zahynuli pri nej siedmi ľudia a 13 bolo zranených. „Kriminalita je tu vysoká,“ podčiarkol Zábojník. „Treba to zlepšiť,“ doplnil.

Bývalý šéf ochranky

Juraj Zábojník je bývalým šéfom Úradu na ochranu ústavných činiteľov. Od konca deväťdesiatych rokov doteraz mediálne analyzuje bezpečnostnú problematiku.

Začiatkom januára 2010 Zábojník kritizoval cvičenie slovenskej polície s výbušninou RDX. Istý policajt na popradskom letisku totiž schoval výbušninu do kufra nič netušiacemu cestujúcemu do Dublinu. Podľa expertov táto výbušnina bola schopná zničiť celé lietadlo. Výbušninu pred odletom neobjavili ani špeciálne vycvičení psi. 49-ročný Slovák sa s ňou bez problémov dostal do lietadla na linke do írskeho Dublinu. Po pristátí ho na niekoľko hodín zatkla írska polícia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM