han Rôzne

Ďalší polyfunkčný objekt na OBZORE: Vyrásť má v Ružinove a stavať sa má aj hotel!

V bratislavskom Ružinove má vzniknúť polyfunkčný súbor. Postaviť sa má bytový dom, hotel i garáže. Predpokladané investičné náklady sú približne 20 miliónov eur.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší polyfunkčný objekt na OBZORE: Vyrásť má v Ružinove a stavať sa má aj hotel!
Zdroj: Milan Hanzel/bratislava.dnes24.sk

Vyplýva to zo zámeru, ktorý investor – spoločnosť YIT Slovakia predložil na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Komplex by sa mal stavať na Hraničnej ulici, na mieste, ktoré je aktuálne súčasťou rozsiahlejšieho priemyselného areálu. Pre výstavbu sa preto ráta aj s odstránením niektorých existujúcich stavieb.

Polyfunkčný súbor je rozdelený na štyri samostatné objekty. Tvoriť ho majú bytový dom, hotel a dve podzemné garáže. Bytový dom a hotel je v zámere riešený so siedmimi nadzemnými podlažiami. Predpokladá sa 92 bytov a 72 hotelových izieb. Pribudnúť má aj celkovo 176 parkovacích mi­est.

„Lokalita má v širšom kontexte potenciál skvalitňovania prostredia pre jej súčasných i budúcich obyvateľov, disponuje prirodzeným potenciálom rozvoja uzla občianskej vybavenosti so zázemím pre pracovné príležitosti s dobrou dopravnou obsluhou,“ uviedol investor v dokumentácii.

Zámer je predkladaný v dvoch variantných riešeniach, odlišujú sa v spôsobe zásobovania teplom. „Urbanistické, architektonické riešenie a stavebno-technické a konštrukčné riešenie stavby je inak v zásade rovnaké,“ podotkol v zámere.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Výber z aktuálnych tém:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM