Maros Palesch Od Vás

Ďalší kolapsový uzol v hlavnom meste?

Viacerí rozčúlení Bratislavčania sa nám ozvali do redakcie a upozornili na vznikajúci ďalší zápchový a kolapsový uzol v širšom centre hlavného mesta.

Pred nedávnom zrižili na Radlinského ulici v smere do centra zastávku električiek, oprpti pohostinstvu „HASIČ“, na ktorej začali veselo parkovať vodiči. Onedlho sa objavilo žlté dopravné značenie na vozovke rovno pred vchodom do Daňového úradu a nasledovala novoosadená tabuľka označujúca zastávku MHD.

Reakcie sú dodnes deň viac negatívne, ako pozitívne a to z viacerých dôvodov. Okolie budovy Daňového úradu bolo už pred tým poddimenzované, čo sa týka parkovacích miest, no vyhradením zastávky prišli daňoví poplatníci aj o ďalšie. Nehovoriac o tom, že v čase daňových povinností podnikateľov tam majú istú ryžu mestskí policajti. ktorí tam s obľubou striehnu, osádzajú papuče a inkasujú pokuty.

Nová zastávka spomalila aj dopravu v tomto úseku, pretože je osadená medzi dvoma križovatkami a to s Vazovovou a aj s Americkým námestím, kde je osadená sveteľná signalizácia. Keď sme sa tam boli pozrieť, tak sme museli dať čitateľom za pravdu, pretože vodiči smerujúci do centra z Vazovovej a aj z Radlinského musia zostať stáť pred zastávkou, než vystúpia a nastúpia cestujúci a keď sa električka pohne, tak len pár metrov do križovatky, kde čaká ďalší čas na signál ďalšej jazdy a vozidlá stoja naďalej a pri zhustenej premávke blokujú aj autá smerujúce z Vazovovej na Račianske mýto.

Čo dodať na záver? Natíska sa opäť otázka: „Kedy sa bude rozmýšľať vopred, než sa niečo zrealizuje?“ Aj tento krok kompetentných je opäť dôkazom „vyspelého dopravného uvažovania v dopravnej infraštruktúre hlavného mesta.“

Ak máte aj Vy postrehy a námety, ktoré Vás trápia, iritujú, ale aj potešia, napíšte nám na redakčný mail: bratislava@global24.sk

BA_MHD_RADLINSKEHO
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM