KAW Správy Samospráva

Ďalší BUS PRUH v Bratislave: Tentoraz by uprednostnenie MHD nemalo spomaliť ostatných vodičov

Nový bus pruh na električkovej trati umožní električkám lepšie dodržiavať grafikon a vďaka pruhu budú môcť zlepšiť svoju jazdnú dobu v špičke aj autobusové linky.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší BUS PRUH v Bratislave: Tentoraz by uprednostnenie MHD nemalo spomaliť ostatných vodičov
Zdroj: TASR

Na električkovej trati v rámci Radlinského ulice začnú z pondelka (28. 6.) na utorok (29. 6.) vyznačovať bus pruh. Konkrétne v úseku od Vazovovej po Legionársku smerom z centra na Račianske mýto. Informovali o tom na sociálnej sieti hlavného mesta SR Bratislava.

V špičke rýchlejšie

„Automobilová doprava, ktorá dnes môže jazdiť po električkovej trati, spôsobuje nosným električkovým linkám 3 a 7 na tomto krátkom 250-metrovom úseku v priemere 30-sekundové meškanie počas poobedňajšej dopravnej špičky,“ uviedlo mesto s tým, že nový bus pruh na električkovej trati umožní električkám lepšie dodržiavať grafikon a vďaka pruhu budú môcť zlepšiť svoj jazdný čas v špičke aj autobusové linky 39 a 59.

Verejná doprava dokáže v tomto úseku prepraviť 4500 cestujúcich počas jednej hodiny v špičke.

Magistrát sľubuje, že vyznačenie tejto preferencie MHD nebude mať dopad na priepustnosť automobilovej dopravy na križovatke Radlinského x Legionárska, keďže už dnes sa musia autá radiť do jedného jazdného pruhu medzi Wilsonovou a Bernolákovou a počet jazdných pruhov pre automobilovú dopravu pred križovatkou zostáva zachovaný.

Viac o doprave v Bratislave

🚌🚊 Na Radlinského vyznačíme bus pruh pre spoľahlivejšiu a rýchlejšiu električku a MHD Z pondelka 28.6. na utorok 29.6....

Posted by Bratislava - hlavné mesto SR on Friday, June 25, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM