Správy Komunálne voľby

Ďalší adept na starostu Ružinova: Kandidatúru oznámil Peter Strapák

Strapák tvrdí, že napriek tomu, že je Ružinov druhá najbohatšia mestská časť v Bratislave, stále má rozbité chodníky či cesty.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší adept na starostu Ružinova: Kandidatúru oznámil Peter Strapák
Zdroj: TASR/Daniel Veselský

Na starostu bratislavského Ružinova bude v tohtoročných komunálnych voľbách kandidovať ružinovský miestny a bratislavský mestský poslanec Peter Strapák. Svoju kandidatúru oznámil v utorok. Kandidovať bude ako nezávislý.

Jeho víziou je spolupráca

„Chcem, aby sme Ružinov posunuli na vyššiu úroveň, aby sme našu mestskú časť dokázali skutočne zmeniť. Mám skúsenosti a víziu, ako pre nás všetkých, pre každú časť Ružinova, spraviť to najlepšie,“ skonštatoval Strapák vo videu na sociálnej sieti.

Odvoláva sa na to, že ako dvojnásobný poslanec háji záujmy mestskej časti i hlavného mesta už takmer štyri roky. Sen o lepšej spolupráci pre obyvateľov Ružinova sa však podľa neho rozplynul na veľkých egách, kšeftoch a rodinkárstve. Poukazuje napríklad na to, že je síce Ružinov druhá najbohatšia mestská časť v Bratislave, stále má však rozbité chodníky či cesty. Svoje rozhodnutie kandidovať odôvodňuje aj tým, že nechce počúvať sľuby, ktoré sa neplnia, alebo aby poslanci spolu s občanmi bojovali so starostom.

Protikandidáti

Na starostu Ružinova už ohlásil kandidatúru aj aktivista a publicista Ivor Švihran, ktorý sa neuchádza o podporu žiadnej politickej strany ani hnutia. Svoju opätovnú kandidatúru potvrdil aj súčasný šéf miestnej samosprávy Martin Chren. Kandiduje tiež ako nezávislý.

Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra. Kandidátne listiny sa môžu podávať do 30. augusta. Volebná kampaň sa už uskutočňuje a skončí sa 48 hodín predo dňom konania sa volieb.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM