Rôzne

Cyklotrasa Jurava: Dostala nový asfaltový povrch, stále však nie je hotová

Cyklotrasa Jurava pri Pustom kostolíku dostala v ostatných augustových dňoch nový asfaltový povrch, jej zokruhovanie sa uzatvára a trasa nadobúda plánovanú podobu.

Ilustračný obrázok k článku Cyklotrasa Jurava: Dostala nový asfaltový povrch, stále však nie je hotová
Zdroj: Dnes24.sk

„Cyklisti musia mať stále na pamäti a v pozornosti, že je to ešte len stavba, ktorej počas septembra pribudnú vodorovné a zvislé značenia a cyklozávory tak, aby bola čo najbezpečnejšia. Takže pri jej užívaní buďte stále ešte zvýšene opatrní,“ upozorňuje vajnorská samospráva. Predbežne je slavnostné otvorenie plánované na sobotu 04.10. 2014 poobede.

Cyklotrasa Jurava prepája bratislavské mestské časti Rača, Vajnory a mesto Svätý Jur. Začiatky projektu sa datujú do roku 2007. Financovaný bol z operačného programu Interreg III, prispelo aj Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Na cyklotrasu sa plánujú napojiť aj mestá Pezinok a Modra a okolité obce.

Na území Bratislavského samosprávneho kraja sa v súčasnosti nachádza 800 km cyklotrás, pričom regiónom prechádzajú aj dve medzinárodné trasy EuroVelo a tri národné cyklomagistrály.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM