Rôzne

VIDEO: Cyklisti, pozor! V pondelok začína oprava asfaltu na petržalskej hrádzi

Na koncoch opravovaných úsekov budú osadené informačné tabule. Športovať budete môcť aj naďalej, po vyznačených obchádzkových trasách.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Cyklisti, pozor! V pondelok začína oprava asfaltu na petržalskej hrádzi
4
Galéria
Zdroj: SVP

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) začne v pondelok (6. 8.) opravovať asfaltový povrch na petržalskej hrádzi.

Oprava hrádze

„Rekonštrukcia sa začne úsekom pri čistiarni odpadových vôd (približne 190 m) a pri triedičke štrkov (približne 130 m),“ informoval hovorca SVP Pavel Machava. Úsek bude uzavretý už v ranných hodinách.

Práce na spomínaných úsekoch potrvajú týždeň, v závislosti od poveternostných podmienok. "Následne na to sa bude realizovať oprava na najkritickejšom úseku pri Dolnozemskej ceste (cca 1 km), kde je poškodených až 40 percent povrchu hrádze,“ ozrejmil Machava plánovaný harmonogram. Opravu by mali stihnúť do konca augusta.

Na koncoch opravovaných úsekov budú osadené informačné tabule. Športovať budete môcť aj naďalej, po vyznačených obchádzkových trasách. V týchto dvoch úsekoch to budú jestvujúce cyklotrasy v spodnej časti hrádze.

Kamerový systém

„Súčasne budú od 7. 8. prebiehať výkopové práce na zavedení káblového systémy pre kamery, ktoré budú monitorovať pohyb vozidiel po hrádzi. Monitorovanie tohto pohybu takisto prispeje k zvýšeniu bezpečnosti rekreačných športovcov na hrádzi a k zamedzeniu vstupu neoprávnených vozidiel na hrádzu,“ informuje SVP na sociálnej sieti. Pôjde o približne 400 m úseku medzi bufetmi Vyza a Vzdúvadlo. Tento úsek bude bez obchádzkovej trasy, pohyb na hrádzi bude preto obmedzený na užší úsek.

Interaktívnu mapu s vyznačenými obchádzkami nájdete TU.

O aktuálnom stave prác budú vodohospodári informovať na svojej webovej a facebookovej stránke.

Zdroj: Dnes24.sk
Obchádzkové trasy počas opravy hrádze
4
Galéria
Zdroj: SVP
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM