Eva Sládková Samospráva

Čudné zmeny v mestských podnikoch. Dlhoročného riaditeľa BKIS vymenili, aby ho dosadili do inej funkcie

Nové vedenie mesta robí ďalšie zmeny na významných postoch. Do mestských organizácií postupne dosadzuje nových riaditeľov.

Ilustračný obrázok k článku Čudné zmeny v mestských podnikoch. Dlhoročného riaditeľa BKIS vymenili, aby ho dosadili do inej funkcie
Zdroj: BKIS

Na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva vyvolali otázky zmeny v Bratislavskom kultúrnom a informačnom stredisku a v Bratislava Tourist Board.

Výberové konania

Aj tieto návrhy, o ktorých poslanci hlasovali, vzišli z výberových konaní. Úspešných uchádzačov vybrala komisia v otvorenom viackolovom výberovom konaní. Dlhoročný riaditeľ BKIS Vladimír Grežo skončil. Z výberového konanie vyšla víťazne Katarína Hulíková. Pán Grežo však dostal ponuku viesť organizáciu Bratislava Tourist Board. „Toto je naozaj zvláštny postup. Pán Grežo nie je dosť dobrý pre Bratislavské kultúrne a informačné stredisko, ale už je dosť dobrý pre organizáciu, ktorá má na starosti turizmus v našom meste? Takémuto postupu naozaj nerozumiem,“ vyjadril sa v rozprave poslanec Gábor Grendel.

Krízový manažér

Mestské zastupiteľstvo odsúhlasilo, že BKIS bude viesť nová riaditeľka a súhlasilo aj s tým, aby Vladimír Grežo, zatiaľ dočasne, viedol BTB. Podľa poslanca Vladimíra Dolinay na tom nie je nič čudné. Bývalý riaditeľ BKIS je totiž výborný krízový manažér a to vraj organizácia turistického ruchu momentálne veľmi potrebuje. „Celé to bolo nešťastne komunikované. To nie je o tom, že by Vladimír Grežo nebol dobrý pre BKIS. Naopak, momentálne je príliš dobrý pre túto organizáciu, ktorú chceme nanovo zadefinovať. Má to byť len akási mestské eventovka, Bratislava Tourist Board má mať na kultúru väčší dosah,“ vysvetľuje Vladmír Dolinay.

Diskreditačná kampaň

Pôvodne však mala do BTB nastúpiť Veronika Slováková, ktorá vzišla z výberového konania ako najlepšia kandidátka. Čelila však diskreditačnej anonymnej kampani a tak odstúpila. Vladimír Grežo bude BTB viesť, kým z výberového konania nevzíde nový kandidát (ktorým môže byť aj on sám). „Ja si myslím, že sme s mojim tímom urobili pre BKIS dosť. Je to známa a rešpektovaná značka. Teraz nastáva nová etapa. Neodchádzam ďaleko od svojej pôvodnej témy, je to pre mňa silná výzva. Chcem dosiahnuť, aby mesto a podnikatelia cítili čo najväčšie benefity z cestovného ruchu,“ vraví Vladimír Grežo.

Katarína Hulíková plánuje v BKIS nadviazať na to, čo tam Grežo rozbehol. „Je to živá organizácia, kde sú rozbehnuté mnohé projekty a úlohy. Stačí spomenúť napríklad len veľký projekt Bratislavských mestských dní, ktoré nás čakajú už na jar. Uvedomujem si, že treba od začiatku pracovať naplno a čas na nejaké zoznamovanie s agendou bude značne obmedzený. BKIS vidím ako kvalitnú mestskú “agentúru” s poradným hlasom pre stratégiu rozvoja kultúrneho diania v Bratislave,“ uzatvára Katarína Hulíková.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM