Rôzne

Colníci budú zasahovať priamo pred vašimi očami!

Všetci si budú môcť zasúťažiť, vidieť na vlastné oči kynologické ukážky zastavovania pašerákov a ich spacifikovani­e.

Ilustračný obrázok k článku Colníci budú zasahovať priamo pred vašimi očami!
9
Galéria
Zdroj: TASR

V sobotu sa finančná správa predstaví v atraktívnom šate. Návštevníci uvidia zásah tzv. kukláčov, psi budú vyhľadávať drogy a iný pašovaný tovar. Bratislava24.sk informovala Ivana Skokanová, hovorkyňa finančnej správy.

Bohatý program

V pripravených stánkoch si verejnosť bude môcť prezrieť historické uniformy, zbrane, rozličné falzifikáty, ale i chránené druhy rastlín a živočíchov. Priamo na námestí bude pristavené aj vozidlo so skenovacou technikou. V ňom si návštevníci budú môcť preveriť z akého kovu sú v skutočnosti vyrobené ich šperky.

Všetci si budú môcť zasúťažiť, vidieť na vlastné oči kynologické ukážky zastavovania pašerákov a ich spacifikovani­e.Pripravený bude aj stánok plný falzifikátov a originálnych produktov, ktoré bude možné porovnávať. Záujemcom,ktorí sa budú chcieť odfotiť v colníckej uniforme, na mieste vytlačíme fotografiu na pamiatku.

Deň colníkov

Vítaní budú všetci, ktorí si trúfnu odhaliť napodobeniny kabeliek, peňaženiek či parfumov. Colníci budú vysvetľovať, aké chránené druhy rastlín a živočíchov nie je možné z dovolenky privážať ako suveníry.Na námestíbude aj stánok, v ktorom sa bude hovoriť o virtuálnej registračnej pokladnici, ako aj o postupe pri jej registrácii. K dispozícii budú zamestnanci finančnej správy z radov colníkov a daniarov, pripravení zodpovedať všetky dopytované otázky.Programom bude sprevádzať moderátor Slavo Jurko.

Deň colníkov pre širokú verejnosť organizujeme aj vďaka:Eurovea­Galleria, IDC Holding, Slovenské združenie pre značkové výrobky, portál psisvet.sk, Televízia Ružinov.

Finančná správa je orgánom štátnej správy v oblasti daní, poplatkov a colníctva. Poslaním FS je výber daní a cla s cieľom zabezpečiť príjmy do štátneho rozpočtu SR a EÚ. Úspešný výber daní a ciel a efektívny boj proti daňovými podvodom priniesol v uplynulých rokoch do štátnej pokladnice viac ako 2,66 miliardy eur. Finančná správa je modernou proklientsky orientovanou inštitúciou s cieľom zintenzívniť elektronickú komunikáciu. Viac informácií nájdete na www.financnasprava.sk

sobota / od 15:00 do 18:00 hod. / na Nábreží M. R. Štefánika v Bratislave

Deň colníkov
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM