Rôzne

Čo všetko nájdete v novej mestskej štvrti Zuckermandel?

Zuckermandel pod Bratislavským hradom ohlasuje väčšinu prevádzok, prvá otvára už v týchto dňoch. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Čo všetko nájdete v novej mestskej štvrti Zuckermandel?
6
Galéria
Zdroj: Zuckermandel

Prvým rezidentom novej mestskej časti Zuckermandel bol ČSOB Finančná skupina, člen belgickej KBC. Atraktívna lokalita na nábreží Dunaja pod hradným kopcom otvára v týchto dňoch ďalšiu prevádzku.

Priestory sa plnia

Ako prvá v stredu (21. júna) otvorila známa talianska reštaurácia, neskôr sa k nej pridajú ďalšie reštaurácie, ako aj kaviarne či cukrárne.

Z obchodov nebude chýbať kúpeľňové štúdio, stavebniny, potraviny či klenotníctvo. K dispozícii budú aj služby – škôlka, klinika, zubná ambulancia, kaderníctvo či ďalšia banka.

Keď budete mať nakupovania či vysedávania v kaviarni dosť, na námestí si môžete pozrieť sedem replík Messerschmidtových charakterových hláv v originálnej veľkosti. Ako informovala v máji tohto roku Bratislava24.sk Daniela Stričková z J&T REAL ESTATE, a. s., v budúcnosti pripravujú aj materiál o flóre, náučnom chodníku a Skalnom nose, ktorý spoločnosť odborne revitalizuje.

Zuckermandel

Projekt Zuckermandel vyrástol na území pôvodnej osady Zuckermandel medzi Vydricou a projektom River Park. Zuckermandel, sedem budov obytných, administratívnych a obchodných priestorov, je dielom developera J&T Real Estate v hodnote 130 miliónov eur. Jeho neoddeliteľnou súčasťou budú obchodíky, kaviarne a reštaurácie, pričom verejný priestor bude tvoriť viac ako polovicu celkovej plochy územia.

Svoje miesto tu majú parky a prírodná zeleň, uličky i námestia. Dominantou je námestie plynulo pokračujúce lávkou ponad električkovú trať. Tá prepojí dunajskú promenádu a prírodný skalný masív, ktorý zohráva jedinečnú úlohu v celom koncepte. Vďaka Zuckermandlu vznikne pešia trasa z Rybného námestia cez plánovaný projekt Vydrica až na nábrežie a ďalej do River Parku.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM