Nina Táborská Rôzne

Čo vás v hlavnom meste čaká tento víkend: Obľúbený trh, netradičný koncert aj zaujímavé aktivity pre celé rodiny

Nemáte ešte plány na tento víkend? Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúka slovenská metropola na najbližšie dva dni. Pozrite sa, čo vás čaká.

Ilustračný obrázok k článku Čo vás v hlavnom meste čaká tento víkend: Obľúbený trh, netradičný koncert aj zaujímavé aktivity pre celé rodiny
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Trh – Piac – Markt

Už túto sobotu sa opäť otvoria brány Starej tržnice a prvíta vás obľúbený potravinový trh. Ako je už zvykom, nájdete tu tradičný sortiment v podobe farmárskych produktov, syrov, chleba, ale aj kávy či vína a sladkých dobrôt.

Za oddychom zavítajte na prvé poschodie, kde sa už tradične bude odohrávať aj knižná burza. Okrem toho sa túto sobotu môžete tešiť aj na ôsmy Bazár so starožitnosťami, vintage kúskami a kuriozitami.

Deťom bude patriť kaviareň TUTO, kde sa budú už tradične konať sobotné dielničky pre všetky detičky, tentokrát v téme Veselá farma. Budemú sa tvoriť malé farmy so zvieratkami.

Sobota / 10:00 – 15:00 / Stará tržnica / vstup na trh voľný TUTO – 3 eurá

Kde bolo, tam bolo, zjavilo sa Gorálkovo

Chýba vám inšpirácia? Z „gorálok“ sa dá vyrobiť všeličo. A nielen z nich. Dôležité je, že krásne ozdoby sa dajú zhotoviť aj vlastnoručne. Ak ešte nemáte program pre vaše ratolesti, možno vás osloví práve svet korálok.

Sobota / 10:00 / Atlantis Science Center

Koncert (aj) o snoch, túžbach a metaforách

Neviete ako si spríjemniť sobotný večer? Skúste výlet do sveta hudby, básní, príbehov a tajomstiev. Pri svetle sviečok a pohári vína začne sobotný výlet do sveta fantázie v kaviarni TUTO v Starej tržnici.

„Môžete sa zasnívať, alebo len tak počúvať a nechať sa unášať anjelským hlasom Zuzky Kráľovej za doprovodu Karola Kompasa,“ informujú organizátori. Večer, keď vznikajú príbehy, rozprávky, si môžete oddýchnuť po ťažkom týždni a v intímnom prostredí vychutnať skryté zátišia fantázie.

Sobota / 20:00 / TUTO / 2 eurá

Romeo a Júlia

Vášnivá a tragická. Taká bola láska Romea a Júlie. Dielo má v umení nespočetne veľa podôb, tento piatok sa po prvýkrát predstaví na doskách SND. Dráma z pera geniálneho Williama Shakespeara inšpirovala mnohých skladateľov a patrí k nim aj veľký francúzsky romantik Charles Gounod.

V postave Juliette sa predstavia v alternácii Eva Hornyáková a Ľubica Vargicová, v postave Romea Kyugho Kim v alternácii s Tomášom Juhásom a Ľudovítom Ludhom.

Sobota / 19:00 / SND – Opera / 8–30 eur

Spoločné pestovanie rodičov s deťmi

Na pestovanie zdravej zeleniny nemusíte mať vždy záhradu. Navyše, také domáce pestovanie s deťmi môže byť naozaj veľká zábava. Presvedčiť sa o tom môžete v multifunkčon centre TUTO túto nedeľu.

Budú sa vysievať semienka, hrabať sa v zemi a polievať. Aktivita je určená pre deti od 2 rokov. Organizátori odporúčajú priniesť si náhradné oblečenie a kto má, môže zrecyklovať a priniesť aj plastové nádobky z potravín. Tie totižto môžu poslúžiť ako miniskleníčky.

Nedeľa / 16:00 / TUTO / Vstup: 3 eurá

Ženská Bratislava

Po dobrom nedeľnom obede ísť na prechádzku nemusí byť zlý nápad. Navyše táto prechádzka bude celkom iná. Zábavná a venovaná ženským osobnostiam bratislavskej histórie.

Štartuje sa z Rybného námestia, cez Hlavné a Primaciálne námestie k Modrému kostolíku. Tentoraz sa vám predstavia ženské osobnosti bratislavskej histórie. Kráľovná, nesmrteľná milenka, úspešná automobilová pretekárka ale i fotografka… Prehliadka trvá 1,5 – 2 hodiny.

Nedeľa / 14:30 / Rybné námestie pri Trojičnom (morovom) stĺpe / Vstupné je dobrovoľné

Siesta v galérii: Tekutá múza. Alkohol a vizuálna kultúra

Ak sa vám nechce prechádzať po meste, môžete zavítať aj do SNG. Tentokrát sa predstaví Alkoholizmus a vizuálna kultúra.

Našu kultúru tvoria a jej obraz spolu určujú aj iné, menej výtvarné a skôr zahanbujúce -izmy, napríklad alkoholizmus. Práve Alkohol ako špecifický sklon a (ne)kultúrny faktor, ako múza i neduh je témou ikonograficky poňatej výstavy.

Tekutá múza, štruktúrovaná samotným materiálom do menších tematických celkov, predstaví alkoholizmus ako silne ambivalentný kultúrny fenomén.

Nedeľa / 15:00 / Slovenská národná galéria Bratislava / Vstup voľný

Vegánska večera

Ak vás láka vegánska kuchyňa, tak sa vďaka komunitnej akcii môžete zapojiť a pochutnať si na dobrom jedle s dobrými ľuďmi už opäť túto nedeľu. Postup je jednoduchý: navarte vegánske jedlo, prineste ho a zdieľajte s ostatnými.

Nedeľa / 19:00 / A4 – priestor súčasnej kultúry / vstup voľný

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM