Alexandra Húsková Samospráva

Čo sa bude diať okolo vás? Pozrite sa, čo majú bratislavské samosprávy naplánované v tomto roku

Výmena historickej dlžby a bezplatná wifi v Starom Meste, športpark Jama v Novom Meste, presunutie múzea do historickej školy v Devínskej Novej Vsi, či obnovenie vlakovej zastávky vo Vrakuni - to je len časť plánov starostov na rok 2016. Čo by ste si priali vo vašej mestskej časti vy?

Ilustračný obrázok k článku Čo sa bude diať okolo vás? Pozrite sa, čo majú bratislavské samosprávy naplánované v tomto roku
Zdroj: TASR

Staré Mesto

Radoslav Števčík, starosta MČ Staré Mesto: V budúcom roku chceme skrášliť mesto ešte viac, nakoľko Slovensko bude predsedať EÚ a všetky akcie sa budú konať v centre. Okrem výmeny historickej dlažby na frekventovaných komunikáciách, úprav zelene, pribudne v historickom jadre a na nábreží aj bezplatná wifi.

Nové Mesto

Rudolf Kusý, starosta MČ Nové Mesto:Úlohou nasledujúceho roka je zvládnuť projekty, ktoré sme pripravovali počas posledných dvoch rokov, na prvom mieste ide o Nórske fondy. Máme pred sebou veľkú výzvu – vytvorenie nového, obrovského športového parku Jama na mieste bývalého cykloštadióna a zároveň postavenie novej modernej materskej školy so zelenou strechou. Pred nami je aj projekt záchrany gaštanov a vytvorenie parku s názvom Gaštanica na Kolibe.

Pokračovať budeme aj v rozvoji cyklodopravy, cykloturistiky a v plánovaných rekonštrukciách a revitalizáciách, ako aj obnova parkov a zelene.

Devínska Nová Ves

Milan Jambor, starosta MČ DNV: V novom roku chystáme v spolupráci s Múzeom školstva a pedagogiky umiestnenie tohto múzea v priestoroch našej školy na Charkovskej. Ideme rekonštruovať hasičskú zbrojnicu pre našich hasičov, chceme vytvoriť nový park z bývalého školského dvora na Charkovskej ulici, budeme pokračovať v zatepľovaní škôlok, Viac ako 200 tisíc eur je určených na opravy ciest a chodníkov.

Karlova Ves

Dana Čahojová, starostka MČ Ružinov: Spomeniem pár najbližších plánov – rozbehnutie pilotných projektov rezidenčného parkovania, štart obecnej VPS a následne zlepšenie starostlivosti o verejný priestor, obnova športových areálov a tiež revitalizácia karloveského bazéna, aby opäť slúžil školákom a verejnosti.

Petržalka

Vladimír Bajan, starosta MČ Petržalka: Starostlivosť o zeleň, opravy a modernizácia námestí, skrášľovanie predzáhradiek, opravy športovísk pre staršiu mládež a školských areálov tak, aby ich mohli využívať všetci obyvatelia, rozširovanie kapacít materských škôl a rekonštrukcie budov škôl patria medzi „štandardné“ práce, ktoré každoročne mestská časť vykonáva, a ktoré obyvatelia považujú už za samozrejmosť.

Každým rokom je Petržalka bližšie k rodinnej, modernej a nezávislejšej metropole, ktorá ponúka množstvo benefitov – príjemné bývanie, zeleň, infraštruktúru, podmienky pre šport a rekreáciu. Verím, že zlepšujúci sa život v Petržalke bude trvalým trendom, a tak ako doteraz, bude vyhľadávaným miestom pre život.

Dúbravka

Martin Zaťovič, starosta MČ Dúbravka:Verím, že sa nám podarí v budúcom školskom roku otvoriť dve nové materské školy, jedna na Fedákovej a druhá na Bullovej. Tá na Fedákovej sa podarí otvoriť určite, otázny je len termín, asi sa to nestihne k septembru, ale bude to v októbri, novembri.

Na Pedagogickej akadémii Bullova má vzniknúť nová materská škola v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom, pôjde o duálne vzdelávanie.

Podarilo sa nám v závere roka dostať do nášho majetku Dom kultúry Dúbravka a v tomto roku začneme pracovať na projektovej dokumentácii na rekonštrukciu objektu s tým, že kultúru počas opráv zachováme.

Ružinov

Dušan Pekár, starosta MČ Ružinov:V nas­ledujúcom roku budeme pokračovať vo výmene povrchov ciest a chodníkov. V rozpočte je na to vyčlenených 400 tisíc eur. Plánujeme zrekonštruovať ďalšie detské ihriská, pokračovať budeme tiež v rekonštrukciách striech na našich základných školách.

Vybudujeme bezbariérový vstup do Ružinovského domova seniorov a zrekonštruujeme lôžkové oddelenie v Domove dôchodcov. Plánujeme vybudovať výdajňu potravín pre sociálne odkázaných občanov. S pomocou dotácie od štátu má pribudnúť multifunkčné ihrisko v areáli ZŠ Medzilaborecká. Hľadať budeme ďalšie možnosti na zvýšenie kapacity materských škôl. Pokračovať budeme v príprave územných plánov zón.

Vrakuňa

Martin Kuruc, starosta MČ Vrakuňa: Aktuálne čakajú Vrakuňu 3 zásadné zmeny.

  1. Budeme realizovať komplexnú opravu cestných komunikácií. Už dvadsať rokov totiž Vrakuňa svoje cesty len opravovala.
  2. Postavíme resp. otvorime novú vlakovú zástavku. Cesta do mesta sa tak radikálne skráti. Na stanicu Nové mesto bude trvať cesta cca 8 minút, na Hlavnú stanicu cca 15 minút.
  3. Rozšírime kapacitu škôlok o niekoľko tried.

Prečítajte si aj: Ako hodnotia starostovia bratislavských mestských častí uplynulý rok? Pozrite sa, čo sa v jednotlivých mestských častiach podarilo

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM