KAW Rôzne

Čo bude stáť na mieste provizórneho parkoviska na Pečnianskej?

Obyvateľom Pečnianskej ulice v Petržalke mohli donedávna vodiči z iných častí sídliska závidieť. Mali k dispozícii viac parkovacích miest ako ostatní. Situácia sa však zmenila.

Ilustračný obrázok k článku Čo bude stáť na mieste provizórneho parkoviska na Pečnianskej?
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Pozemok medzi benzínovou pumpou a gymnáziom na Pečnianskej ulici, na ktorom parkovali väčšinou obyvatelia priľahlých domov, oplotili a betónové kocky vybagrovali. Ľudia sú rozčúlení, ale nepomôžu si.

Dobrá vôľa vlastníka

Na mieste ich obľúbeného „parkoviska“ priamo pod oknami bude stáť polyfunkčný komplex. Pozemok totiž patrí súkromnému vlastníkovi. Kým ho získal do svojich rúk, bolo jeho vlastníkom mesto, nie mestská časť Bratislava Petržalka.

„Plocha, na ktorej doteraz parkovali autá, nikdy nebola povolená a ani skolaudovaná na parkovanie. Súkromný vlastník pozemku akceptoval odstavovanie áut na vlastnom pozemku bez poplatku,“ povedala pre Bratislava24.sk hovorkyňa mestskej časti Bratislava-Petržalka Michaela Platznerová.

Podľa jej slov obyvatelia z blízkych panelákov a teda aj vlastníci áut v okolí budúcej stavby už takmer desať rokov vedeli, že sa na tomto pozemku plánuje stavať. Nedá sa teda nič robiť, musia sa so situáciou vysporiadať.

Stavba sa odkladá

Oplotené priestranstvo a vybagrovaná betónová dlažba svedčia o tom, že stavebník sa chystal odštartovať výkopové práce. Nestihol to však v stanovenom termíne.

„Nesplnil podmienku a nezačal so stavebnými prácami do určitého termínu. Jeho stavebné povolenie teda stratilo platnosť. Celý proces tak bude musieť začať odznova,“ dopĺňa Michaela Platznerová.

Záver? Parkovacie miesta sa obyvateľom nevrátia. Ešte pár týždňov však budú ušetrení od prachu a stavebného ruchu pod oknami.

Čítajte aj: Ďalšia zelená plocha ustúpi výstavbe. V Petržalke vyrastie nový obchodný dom

Provizórne parkovisko Pečnianska
6
Galéria
Foto: Katarína Winklerová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM