Adriana Banásová Rôzne

Chystáte sa vymeniť zimu v meste za lyžovačku? Pozrite si, ktoré vleky na Slovensku už majú otvorené

Dnes i v najbližších dvoch dňoch ohlásila na Slovensku prevádzku necelá desiatka lyžiarskych areálov. Aké podmienky na lyžovanie nás čakajú?

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa vymeniť zimu v meste za lyžovačku? Pozrite si, ktoré vleky na Slovensku už majú otvorené
Zdroj: TASR

Vleky a lanovky premávajú v nízkotatranských strediskách Donovaly, Jasná aj Chopok juh, vo vysokotatranských areáloch Štrbské Pleso, Tatranská Lomnica a Lopušná dolina – Svit, ďalej v Ski Bachledovej i v Skicentre Strednica pri obci Ždiari, na Roháčoch – Spálenej na Orave a napokon i vo fatranskom stredisku Martinské hole.

V Litmanovej budú dva vleky premávať opäť od štvrtku, na 1. sviatok vianočný plánujú otvoriť sezónu aj v Závažnej Porube – Opalisko.

Na zjazdovkách sú dobré až veľmi dobré lyžiarske podmienky, lyžuje sa prevažne na technickom snehu výšky 10 až 50 cm. Prevádzka je čiastočná, z celkového počtu je návštevníkom v strediskách k dispozícii 20 až 50 percent zjazdoviek.

Vo vysokohorských polohách prevláda inverzné počasie – je slnečno a už ranné teploty dosahujú nad 5 stupňov, v dolinách je hmlisté počasie a zrána pod nulou.

Prečítajte si tiež: Päť tipov na originálne aj bizarné darčeky, ktoré nájdete v Bratislave

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM