Rôzne Správy

Chystáte sa na Kráľovstvo husaciny? Autobusy vás tam odvezú zdarma

Návštevníci husacej hostiny môžu v deň podujatia využívať bezplatnú autobusovú dopravu z Bratislavy do Slovenského Grobu a späť.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa na Kráľovstvo husaciny? Autobusy vás tam odvezú zdarma
5
Galéria
Zdroj: TASR

Už budúcu sobotu 2. septembra sa po druhý raz otvoria brány Kráľovstva husaciny v Slovenskom Grobe. Bratislavský samosprávny kraj spoločne s Krajskou organizáciou cestovného ruchu Bratislava Region Tourism aj tento rok pozývajú všetkých pocestných nielen na návštevu, ale aj zvezenie. Z Bratislavy aj do Bratislavy povezie návštevníkov dopravca Slovak Lines a. s.. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

„Pre Bratislavskú župu je už štandardom, že počas veľkých jednodňových akcií zabezpečuje pre obyvateľov dopravu zdarma. Tak to bude aj počas budúcej soboty, kedy spod bratislavského Nového mosta vyrazí autobus do Slovenského Grobu päťkrát. Rovnako sa, samozrejme, dostanú návštevníci kráľovstva zdarma aj naspäť do Bratislavy,“ vysvetlil predseda BSK Pavol Frešo.

Pre návštevníkov budú pripravené nielen farmárske trhy Farm fest, dobová krčma či kultúrny program, ale aj husacinárske dobroty. Kráľovstvo husaciny sa bude aj tento rok konať spoločne s už XVII. Dňom otvorených husacinárskych prevádzok. Hostia tak môžu ochutnať túto vyhlásenú špecialitu vo všetkých zúčastnených prevádzkach Cechu husacinárov Slovenského Grobu.

Odchody autobusov

Autobus spoločnosti Slovak Lines a. s. pôjde spod Mosta SNP v Bratislave dovedna päťkrát. Jeho odchod je o 11:00, 13:00, 15:00, 17:00 hod. a poslední zábavychtiví návštevníci môžu do Kráľovstva husaciny vyraziť z Bratislavy o 19:30 hod. Rovnako sa zdarma dostanú pocestní aj priamo z Kráľovstva. Prvý povoz vyrazí zo Slovenského Grobu o 16:00, ďalšie o 18:00, 20:00, 22:00 hod. a posledný autobus pripravený pre návštevníkov Slovenského Grobu opustí Kráľovstvo husaciny presne o polnoci.

„Zábavu na kráľovskom pódiu v Kráľovstve husaciny otvoria už o 14:00 hod. skvelí Polemici. Po ich vystúpení budú mať návštevníci možnosť zažiť pravú Kráľovskú hostinu a potom už bude zábava pod taktovkou Malalata Balkan Beats, Vajnorského okrášľovacieho spolku, Družiny, Konchansi a Klnky, Čarovné ostrohy a záver večera bude patriť Igorovi Kmeťovi mladšiemu,“ predstavil stručne program výkonný riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Organizátormi kultúrneho podujatia Kráľovstvo husaciny sú Bratislavský samosprávny kraj, Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM