Správy Samospráva

Chýba mu kritika? Matúš Vallo smúti za osobnými stretnutiami s ľuďmi

Názory ľudí si chce primátor vypočuť aspoň online, keď už sa nedá osobne stretávať s voličmi.

Ilustračný obrázok k článku Chýba mu kritika? Matúš Vallo smúti za osobnými stretnutiami s ľuďmi
Zdroj: Matúš Vallo má rád Bratislavu

Bývali búrlivé a trvali riadne dlho. Pamätáte sa na stretnutie s primátorom, kde Matúš Vallo musel čeliť aj nepríjemným otázkam? Posledné sa uskutočnilo pred rokom. Primátorovi však chýba spätná väzba.

Na mieste

Ako spomína Matúš Vallo, naposledy sa stretol s občanmi v Devínskej Novej Vsi. Diskutovali tri hodiny a snažil sa aj s kolegami odpovedať na všetky položené otázky.

„Zapotili sme sa. Diskusia bola ale naozaj slušná. Pravdepodobne neexistuje lepší spôsob, ako si dohodnúť kultúrny dom v mestskej časti a dozvedieť sa priamo na mieste o lokálnych problémoch, zobrať tam celý tím a počúvať, počúvať, počúvať a odpovedať. Predtým som bol s tým istým „programom“ napríklad v Karlovej Vsi, v Petržalke, vo Vajnoroch či v Starej tržnici,“ spomína primátor.

Online debata

Potom prišla pandémia a tá podobné iniciatívy zatavila.

„Chýba mi to. Nie je lepší spôsob ako stretnúť a vidieť ľudí, pre ktorých robíme našu prácu. Sú to naši klienti, alebo zamestnávatelia… ako chcete. Nie je lepší spôsob dozvedieť sa, čo sa naozaj deje, ako priamo na mieste,“ dodáva Matúš Vallo.

Primátor však chce počuť, čo ľudí trápi, a ako vnímajú jeho primátorovanie. Pripravil preto debatu, ktorá bude online. Pýtať a ho môžete už zajtra (11.2.) od 18:00.

„Hneď, ako to situácia dovolí, vyrazím na turné po Bratislave aj so svojím tímom. Ako sa turné bude volať, neviem, ale bude to top!“ teší sa primátor Bratislavy.

Už tomu bude skoro rok, čo som mal svoje posledné stretnutie s obyvateľmi naživo. 3-hodinová debata v plnom kulturáku v...

Posted by Matúš Vallo má rád Bratislavu on Tuesday, February 9, 2021

2 roky Matúša Valla

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM