Tlačové správy

Chutné, zdravé jedlo na 5 písmen: Prepadli ste tejto pochúťke už aj vy?

Obľubuje ho čoraz viac Slovákov, a bryndzové halušky to nie sú. Čerstvé mäsko a zelenina obalené ryžou s príchuťou exotiky... Viete, o čom hovoríme? Presne tak, je to SUSHI! Prečítajte si TOP dôvody, prečo by malo byť toto japonské jedlo súčasťou aj vášho jedálnička.

Ilustračný obrázok k článku Chutné, zdravé jedlo na 5 písmen: Prepadli ste tejto pochúťke už aj vy?
Zdroj: Dnes24.sk

Maki, futomaki, nigiri, sashimi. Názvy týchto špecialít nenájdete na jedálnom lístku bežnej slovenskej reštaurácie popri haluškách. Napriek tomu sa sushi na Slovensku stalo veľmi rýchlo populárne v reštauráciách, aj ako rýchla pochúťka na doma. Už dávno neplatí, že Slováci majú konzervatívne chute. Práve naopak.

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo sú Japonci takí štíhli a dožívajú sa priemerne 83 rokov? Celé tajomstvo ich dlhovekosti spočíva v zdravých a čerstvých surovinách, ktoré tvoria základ ich jedálnička.

Ale ja surovú rybu do úst nedám!

„Asi pred 5 rokmi som bol toho názoru, že neupečený losos alebo tuniak nemôže byť dobrý pre môj žalúdok a bohvie ako to ešte môže chutiť,“ vraví Martin z Bratislavy. „Po tom, ako som ochutnal svoj prvý sushi set, som čakal výbušné výsledky. Objednávali sme si do práce z otvorenej sushi donášky SUSHI YOSHI. Hlavne kvôli tomu, lebo som hľadal rozumné ceny. Nechcelo sa mi míňať na drahé jedlo, ktoré asi ani nezjem. Podľa kolegyne, ktorá ma na sushi ukecala, bola kvalita tohto sushi nadpriemerná a nemýlila sa,“ pokračuje. Ako ďalej Martin opisuje, na druhý deň namiesto pokazeného žalúdka chcel ísť na sushi znovu.

Ryba použitá v sushi má veľmi jemnú, až krémovú chuť a textúru. Čerstvá ryba obsahuje omega-3 mastné kyseliny, ktoré pomáhajú srdcu a krvnému obehu – tie by sa inak pri pečení stratili.

Lákavé aj pre vegetariánov

Podobnú skúsenosť mala aj jeho kamarátka Gabika, ktorá však mäso neje vôbec. „Po tom, ako som ju pozval na sushi, najprv odmietla. Vraj nezje mäso, ani ryby. Navrhol som jej, nech si dá vegetariánsky set a že ak jej nebude chutiť, ja to zjem za ňu. Samozrejme mi ani kúsok nenechala,“ smeje sa Martin.

Bežné je maki s uhorkou, avokádom alebo hríbikmi shitake – obalené chutnou morskou riasou. Gabika bola špeciálne prekvapená morskou riasou, ktorá maki dodáva svoju veľmi špecifickú chuť. V Japonsku sa “morská zelenina“ vyskytuje v jedálničku veľmi často, kvôli svojmu vysokému obsahu minerálov.

„Som jeden z tých verných zákazníkov. Ak si ma raz reštaurácia ako Sushi Yoshi vyhrá, už ju tak skoro meniť nebudem,“ uzatvára.

Experimentovať s novými chuťami sa dá aj v pohodlí vlastnej kuchyne či obývačky od 10:00 – 22:00 každý deň v týždni. A to dokonca s donáškou zadarmo v celej Bratislave!

www. sushiyoshi.sk

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Chutné, zdravé jedlo na 5 písmen: Prepadli ste tejto pochúťke už aj vy?
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM