Tomáš Stupavský Samospráva

Chodíte radi oddychovať do Horského parku? Mesto sa pustilo do revitalizácie tohto obľúbeného miesta

Obľúbený park v centre Bratislavy je obľúbeným miestom využívaným na rôzne voľnočasové aktivity, oddych a relax. Mesto sa rozhodlo toto miesto ešte viac zveľadiť. Rekonštrukcie sa týkajú predovšetkým časti na Bohúňovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Chodíte radi oddychovať do Horského parku? Mesto sa pustilo do revitalizácie tohto obľúbeného miesta
Zdroj: Dnes24.sk

Táto lokalita má pre Bratislavu, zvlášť pre jej centrálnu časť, mimoriadnu hodnotu. „Revitalizácia verejných priestranstiev je jednou z našich priorít. Horský park je vyhľadávaným miestom na oddych, šport či prechádzku, preto sme sa v rámci revitalizácie priestranstva zamerali aj na túto atraktívnu lokalitu,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Magistrát už dávnejšie upravil horskú cestu, ktorá je akousi hlavnou promenádou návštevníkov parku. Na časti Bohúňovej ulice bol obnovený povrch cesty a navyše popri nej bolo osadených 22 nových lavičiek, vymenili sa aj verejného osvetlenia po oboch stranách cesty, pričom pribudlo až 24 nových stĺpov verejného osvetlenia. Ponad potôčiky boli osadené nové premostenia.

Rekonštrukcia pôvodných lavičiek

Ako informovalo mesto park čakajú aj ďalšie úpravy. „V najbližších dňoch sa zameriame na opravy lavičiek, pričom sa bude realizovať výmena 89 kusov drevených lát a náter 79 kusov lavičiek,“ vysvetlila hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

Horský park s obľubou navštevuje množstvo obyvateľov Bratislavy, ktorý toto miesto využívajú na rôzne voľnočasové aktivity, najmä na aktívny oddych a relax, čo umožňuje dobrá dostupnosť aj z iných častí mesta a prepojenie na časti ako je Slavín, Kalvária a Hrad.

Mesto si uvedomuje, že táto oblasť patrí k frekventovaným miestam v Bratislave a preto sa okrem údržby tohto územia stará aj o jeho revitalizáciu.

Prečítajte si tiež: 10 príjemných miest v hlavnom meste, kde sa v horúčavách skryjete pred slnkom

Zdroj foto: Bratislava.sk

Horsky park
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM