Správy

Chodíte do práce na bicykli? Prihláste sa do súťaže

Ministerstvo dopravy štartuje v poradí tretí ročník súťaže Do práce na bicykli. Jej cieľom je podľa rezortu motivovať ľudí, aby sa zamysleli nad možnosťou voľby každodennej dopravy do zamestnania a presadli na bicykle.

Ilustračný obrázok k článku Chodíte do práce na bicykli? Prihláste sa do súťaže
Zdroj: TASR

Projekt má zábavnou formou podporiť rozvoj trvalo udržateľnej mobility v mestách a podnietiť samosprávy, aby vytvárali na svojom území vhodné podmienky na využívanie cyklistickej dopravy. Zároveň má motivovať aj zamestnávateľov, aby vytvorili vo svojich sídlach podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli.

„Tohtoročná kampaň s mottom "Jazdime spolu“ bude zameraná na rešpektovanie a venovanie zvýšenej pozornosti jedným z najzraniteľnej­ších účastníkov cestnej premávky – cyklistom," priblížil národný cyklokoordinátor z ministerstva dopravy Peter Klučka.

Obyvatelia budú počas celého mája jazdiť do práce bicyklom a súťažiť o umiestnenie v troch kategóriách na lokálnej a v troch kategóriách na národnej úrovni. „Chcem upozorniť, že najazdené kilometre sa prepočítavajú na počet obyvateľov. A tak aj malé mestá majú v porovnaní s veľkými mestami šancu uspieť,“ doplnil Klučka.

Do projektu sa môžu mestá registrovať do 15. apríla tohto roku na internetovej stránke dopracenabicy­kli.eu.

Prečítajte si tiež: Do práce na bicykli? Úradníkov na bicykli uvidíte vo Vrakuni a v Karlovej Vsi

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM