Šport

„Chodenie“ po hladine je návykový šport. Na Draždiaku si ho môžete vyskúšať aj vy

Paddleboarding vznikol na Havaji v 60. rokoch 20. storočia. V posledných rokoch si ho obľúbili aj Slováci a získava si čoraz väčšiu popularitu.

Ilustračný obrázok k článku „Chodenie“ po hladine je návykový šport. Na Draždiaku si ho môžete vyskúšať aj vy
11
Galéria
Zdroj: SUPportal.sk

Určite ste už videli ľudí, ktorí sa pohybovali po hladine zvláštnym spôsobom – na doske a s dlhým pádlom v ruke. Možno ste si ani neuvedomili, že máte dočinenia s paddleboarding-om.

Zapádlujte si

Paddleboarding vznikol na Havaji v 60. rokoch 20. storočia. V posledných rokoch si ho obľúbili aj Slováci a získava si čoraz väčšiu popularitu. Plavenie sa na doske po stojačky (stand up paddle) umožňuje jazdu po jazerách alebo priehradách, splavovanie rieky alebo aj surfovanie na morských vlnách. Paddleboardy sa ovládajú ľahko a intuitívne. Najťažšie je udržať rovnováhu na doske, kde potrebujete zapojiť takmer všetky svaly tela.

Ak si chcete tento údajne „návykový“ šport vyskúšať, máte jedinečnú príležitosť. V Petržalke na jazere Draždiak bude v stredu 5. júla od 10:00 do 20:00 hod. spomínané „chodenie“ po vode pre začiatočníkov dokonca úplne zadarmo. Pre tých, čo už pádlovať vedia, sú zase pripravené zdokonaľovacie kurzy v prítomnosti skúseného inštruktora.

Spln na vode

Ak by ste nestihli stredajší termín, máte už v sobotu 8. júla od 20:00 do 22:30 hod. možnosť pozorovať z plávajúcej dosky spln mesiaca. „Vyplávame na hladinu jazera, kde sa po západe slnka všetko upokojí a prevládne čarovná atmosféra doplnená krásnou nočnou oblohou,“ pozývajú na sociálnej sieti organizátori zaujímavej akcie.

V strede jazera bude osvetlená základňa, kde sa návštevníci môžu občerstviť a osviežiť. Akcia je vhodná aj pre úplných začiatočníkov, ktorí na paddleboarde ešte nikdy nestáli. Paddleboard si však rezervujte vopred. Skvelý nočný zážitok vás vrátane prípitku bude stáť 10 eur.

Paddleboarding
11
Galéria
Zdroj: SUPportal.sk
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM