Krimi

Chodec vošiel do cesty autobusu. Utrpel ťažké zranenia

V autobuse sa v čase dopravnej nehody nachádzalo desať cestujúcich, z ktorých sa nikto nezranil.

Ilustračný obrázok k článku Chodec vošiel do cesty autobusu. Utrpel ťažké zranenia
Zdroj: TASR

Podľa doterajších informácií 23-ročný chodec, ktorý prechádzal po chodníku smerom k Mlynskej ulici, náhle vošiel do jazdnej dráhy autobusu zn. Karosa. Chodec utrpel viaceré ťažké zranenia, s ktorými bol prevezený do jednej z bratislavských nemocníc.

Dychová skúška

Vykonanou dychovou skúškou bolo požitie alkoholických nápojov u vodiča autobusu vylúčené, na zistenie prítomnosti alkoholu u chodca bol nariadený odber krvi. V autobuse sa v čase dopravnej nehody nachádzalo desať cestujúcich, z ktorých sa nikto nezranil. Ďalšie okolnosti tejto dopravnej nehody sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (PZ) v Bratislave v tejto súvislosti opätovne apeluje na chodcov, ako najzraniteľnejších účastníkov cestnej premávky, aby pri prechádzaní cez cestu boli ostražití a na prechod cez vozovku uprednostnil priechod, nadchod alebo podchod.

„Chodec nesmie vstupovať na vozovku, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez vozovku bezpečne prejsť. Chodcom odporúčame radšej sa viackrát presvedčiť, či je bezpečné cez cestu prejsť,“ uviedla Lucia Mihalíková z Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM