Rôzne

Chodci v ohrození a časté kolízie áut. Petržalčanov trápi nefunkčný semafor na Námestí hraničiarov

Obyvatelia Námestia hraničiarov a okolitých ulíc už od októbra tohto roku musia byť ostražitejší ako predtým. Kvôli opravám zastávok sú dlhodobo nefunkčné semafory na frekventovaných miestach.

Ilustračný obrázok k článku Chodci v ohrození a časté kolízie áut. Petržalčanov trápi nefunkčný semafor na Námestí hraničiarov
6
Galéria

Obyvateľov Námestia hraničiarov a Osuského ulice dlhodobo trápi nefunkčný semafor. Kolízie áut na križovatke Osuského – Starohájska sú na dennom poriadku. O nič lepšie na tom nie sú ani chodci. Tí sa cítia ohrození pri prechádzaní cez priechod na Osuského ulici. Situáciu ešte zhoršuje fakt, že z neďalekej základnej školy na Gessayovej ulici prechádzajú denne cez cestu stovky žiakov.

Otázniky nad križovatkou

Nefunkčné semafory súvisia zo stavbou cyklotrasy a tiež s rekonštrukciou cesty a zastávok na námestí Hraničiarov, ktoré sú v kompetencii bratislavského magistrátu. Situácia nie je ľahostajná ani mestskej časti Bratislava-Petržalka, ktorá sa po podnetoch od občanov obrátila na magistrát. Nijakú konkrétnu odpoveď na otázku kedy bude cesta, zastávky aj križovatka opäť fungovať, však nedostala.

„Momentálne pracujeme na spustení križovatky v spolupráci s Krajským dopravným inšpektorátom a očakávame skoré spustenie semaforov na križovatke, mrzí nás že spustenie a celý priebeh výstavby cyklotrasy vnímate ako zle organizovaný. Na riešení problému intenzívne pracujeme,“ napísal magistrát Petržalke.

Petržalská samospráva prosí obyvateľov uvedených ulíc o trpezlivosť. „Bohužiaľ, aj keď nás vzniknutá situácia veľmi mrzí, nemôžeme iným zákonným spôsobom zasiahnuť do realizácie uvedených opráv, pretože problém je výlučne v kompetencii mesta Bratislavy a MČ Petržalka s tým nemôže nič urobiť,“ informovala Bratislava24.sk Mária Halašková z Oddelenia komunikácie s verejnosťou na Miestnom úrade Bratislava-Petržalka.

Bratislava24.sk dostala dodatočne aj odpoveď od magistrátu. „Uvedomujeme si dôležitosť riešenia vzniknutej situácie vzhľadom na blízkosť školy a ohrozenie bezpečnosti žiakov. Aktuálny stav križovatky v blikajúcom móde bol v spolupráci s Krajským dopravným inšpektorátom vyhodnotený ako najlepší variant, kým dôjde k zrealizovaniu dopravného značenia na komunikácii,“ informovala hovorkyňa Bratislavy Zuzana Onufer.

„Na križovatke Námestie Hraničiarov – Osuského v Petržalke sa realizovala úprava križovatky so začlenením cyklotrasy. Spustenie cestnej svetelnej signalizácie je viazané na vyznačenie nutného vodorovného značenia, ktoré zabezpečí zhotoviteľ v najbližších dňoch v závislosti od počasia,“ dodala hovorkyňa.

Námestie hraničiarov, križovatka
6
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM