Správy

Chcete si privyrobiť? Čo tak skúsiť to ako vodič električky

Dopravný podnik Bratislava hľadá vodičov električiek. Do svojich radov prijme dokonca i študentov, ktorí majú možnosť privyrobiť si formou brigády. Sľubuje im vodičák i možnosť postupu.

Ilustračný obrázok k článku Chcete si privyrobiť? Čo tak skúsiť to ako vodič električky
Zdroj: TASR

Prihlásení študenti po absolvovaní kurzu budú môcť začať brigádovať už toto leto. Študent získa možnosť pracovnej príležitosti v rozsahu, ktorý si určí sám. Efektívna variabilita služieb ponúkne študentom zladiť svoje školské povinnosti s prácou vodiča.

Hodinovú mzdu budú mať brigádnici rovnakú ako vodič na plný úväzok, ktorého priemerný mesačný plat je cca 1 102 eur.

„Snažíme sa ponúknuť možnosť tým mladým ľuďom, ktorí ešte nemajú svoje pracovné zaradenie alebo tým, ktorí ešte svoju pracovnú dráhu nezačali. Boli by sme radi, aby prišli do našich radov,“ povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ DPB Milan Urban.

V prípade, že nových brigádnikov práca osloví, môžu sa časom stať aj trvalými zamestnancami podniku. Dopravný podnik totiž neskôr dokáže študentom ponúknuť aj ďalší spôsob rekvalifikácie na vyššie druhy dopravy – autobusovú alebo trolejbusovú, prípadne ďalšie pracovné možnosti.

Prečítajte si aj: Bratislavčania si môžu oddýchnuť na 13-tich nových lavičkách

DPB osloví vysoké školy

Dopravný podnik Bratislava osloví viacero vysokých škôl ako napríklad Slovenskú technickú univerzitu, Ekonomickú univerzitu, či Univerzitu Komenského, ďalej kontaktné miesta ako študentské agentúry sprostredkujúce brigády pre študentov, kde si hľadajú brigádu. Informácia bude taktiež vo všetkých vozidlách MHD a tiež na zastávkach MHD.

Prihlásiť sa môže každý záujemca, ktorý splní požiadavky na výkon práce.

Študenti môžu nastúpiť do kurzu už 1. mája 2016 plne v réžii Dopravného podniku Bratislava, kde okrem toho absolvujú aj zdravotnú prehliadku a psychotesty, že sú spôsobilí na túto prácu. „Keďže sú s tým spojené aj isté náklady, študent sa zmluvou zaviaže k odpracovaniu určitého objemu práce,“ uviedla Adriana Volfová.

Záujemca musí spĺňať tieto požiadavky:

• vek od 21 rokov • vodičské oprávnenie skupiny skupiny B • výpis z registra trestov

V priebehu procesu nástupu zabezpečíme:

• dopravno psychologické vyšetrenie • vstupnú lekársku prehliadku

Svoje CV môžu študenti posielať na personálne oddelenie DPB, a.s., Olejkárska 1, 814 52 alebo na telefonných číslach: 02/59502234, 02/59502121 alebo emailom na vodici@dpb.sk

Prečítajte si aj: S mestskou kartou môžete spoznávať Bratislavu i ušetriť peniaze

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM