Rôzne

Chcete si zaplávať na Kuchajde? Hygienici si posvietili na kvalitu vody jazera

Hygienici pokračovali v odberoch vzoriek na kúpaliskách a v monitorovaní kvality vody na kúpanie na prírodných vodných plochách.

Ilustračný obrázok k článku Chcete si zaplávať na Kuchajde? Hygienici si posvietili na kvalitu vody jazera
7
Galéria
Zdroj: TASR

V Bratislavskom kraji sa môžeme schladiť na 11 prírodných kúpaliskách. Zlaté Piesky, Slnečné jazerá v Senci, Vajnorské jazero, Čunovo, Rusovce-Candell, Veľký Draždiak, Malé Leváre, Plavecký Štvrtok, Ivanka pri Dunaji a Nové Košariská už dostali od hygienikov zelenú. A čo Kuchajda?

Kvalita vody

Regionálne úrady verejného zdravotníctva pokračovali v kontrolách pripravenosti a odberoch vzoriek na kúpaliskách, ktorých prevádzkovatelia požiadali o začiatok prevádzky a v monitorovaní kvality vody na kúpanie na prírodných vodných plochách, ktoré majú neorganizovanú rekreáciu a sú bez prevádzkovateľa.

Na základe odberov vzoriek je vyhovujúca kvalita vody na kúpanie aj na Kuchajde. Smelo sa teda môžete hodiť do vody! Návštevníkom Kuchajdy sú k dispozícii prezliekárne, sprchy, WC, zabudované lehátka, či športové ihriská, počas letnej sezóny sú na Kuchajde aj plavčíci. Letná kúpacia sezóna 2019 na Kuchajde potrvá až do 31. augusta.

Stráviť deň môžete aj na umelých kúpaliskách, ktorých je celkovo v našom kraji k 27. júnu 2019 schválených 12, a to Delfín, Krasňany, Tehelné pole, Zbojnička Rača, Lamač, Rosnička, kúpalisko MŠK Iskra Petržalka – Matadorka, Letné kúpalisko Malacky, Modra, Pezinok – Sever, Aquathermal Senec a biokúpalisko Borovica na Kamennom mlyne.

Kvalita vody na všetkých prírodných aj umelých kúpaliskách v Bratislavskom kraji je teda vyhovujúca. Hor sa do vody!

zdroj: Úrad verejného zdravotníctva SR

jazero Kuchajda
7
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM