Tlačové správy

Chcete sa naučiť programovať?

Hovorí sa, že všetka múdrosť sveta je ukrytá v knihách. Či všetka, ťažko povedať, no keď k tomu pridáte aj internet, tak skutočne máte k dispozícii všetky informácie, ktoré potrebujete. A keď nie úplne všetky, tak skoro všetky.

Ilustračný obrázok k článku Chcete sa naučiť programovať?
Zdroj: TASR

Vďaka knihám a internetu sa môžete sami naučiť takmer všetko – variť, cudzí jazyk, zemepis, marketing, ale aj programovať. Programovanie nie je len čisto mužská záležitosť, objavuje sa stále viac žien, ktoré to baví a ktoré sa tomu rady venujú. Tu je niekoľko rád, ako sa môžete naučiť programovať – pomôžu vám eknihy, klasické knihy a internetové kurzy zadarmo.

Slušné základy získate z kníh

Či sa zameriate na eknihy alebo navštívite kníhkupectvo, dostanete slušný základ, ktorý vám pomôže pochopiť to, o čom programovanie je. Skvelými a veľmi prínosnými knihami sú všetky diela od Andrewa Hunta, Roberta C. Martina či Petera Seibela. Pomôžu vám pochopiť, ako musí programátor myslieť, čo je pre neho dôležité a na čo si pri učení dávať najväčší pozor. No bez praxe a skúšania by ste sa toho veľa nenaučili. Kam sa obrátiť, aby ste ste spoznali programátorskú školu hrou?

Skúste Codecademy

Internetová stránka Codecademy.com patrí medzi to najlepšie, čo môžete na internete nájsť, keď sa chcete naučiť programovať. Hlavnou výhodou je veľký výber – môžete sa naučiť programovacie jazyky ako Python či Ruby, ale aj HTML a CSS, aby ste si dokázali vytvoriť svoju vlastnú webstránku. Za kurzy tu nič neplatíte a nebude pre vás problém začať ani v tom prípade, keď ste v živote nenapísali ani riadok kódu. Jednoduché cvičenia, ktoré vás zasvätia do tajov programovania.

Zúčastňujte sa workshopov

Workshopy a rôzne konferencie pre programátorov sú skvelým spôsobom, ako získať nové vedomosti a posunúť sa ďalej. Inšpirácia, rady, pomoc, tipy, triky, nové možnosti či trendy, toto všetko tu nájdete. Stačí len sledovať sociálne siete s tématikou, ktorá vás zaujíma, a určite sa niečo podobné vo vašej blízkosti objaví. Chcete sa naučiť programovať? Zoberte si knihy o počítačoch a informatike, internetové kurzy a navštevujte workshopy, touto cestou sa toho dokážete naučiť skutočne veľa.

foto: ilustračná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM