Tlačové správy

Chcete, aby vaša láska vydržala večne? Stačí urobiť túto jednu vec

A najlepšie hneď teraz v máji, v mesiaci lásky. Zoberte svoju polovičku do Banky Lásky s jediným Trezorom Lásky na svete. Ľudia sem chodia z celého sveta, aby ich láska vydržala večne.

Ilustračný obrázok k článku Chcete, aby vaša láska vydržala večne?  Stačí urobiť túto jednu vec
Zdroj: Banka Lásky

Kde Trezor Lásky nájdete? No predsa v Banskej Štiavnici, v zážitkovom dome, ktorý je celý venovaný najdlhšej ľúbostnej básni sveta.

Áno, hovoríme o básni Marína, ktorú zložil svojej milovanej Andrej Sládkovič pred 175-timi rokmi práve v Banskej Štiavnici. Lásku jej vyznal v 291 strofách a 2900 veršoch, čím vytvoril svetový rekord zapísaný aj vo World Record Academy.

Zdroj: Banka Lásky

Na obrázku: Faksimílie rukopisu básne Marína v Banskej Štiavnici

Banka Lásky je celosvetový unikát, nominovaný na prestížne ocenenie „Európske múzeum roka 2021“.

Nachádza sa priamo v srdci Štiavnice, v dome, kde žila Sládkovičova láska Marína.

Zdroj: Banka Lásky

Na obrázku: Banka Lásky je nominovaná na prestížne ocenenie Európske múzeum roka 2021

Toto miesto je nabité láskou, technológiami aj zážitkami. Počas hodinovej prehliadky zažijete romantiku, smiech, ale aj slzy, zimomriavky a dojatie.

Uchváti vás gigantický Trezor Lásky, ktorý je vybudovaný v podzemí domu, v bývalej bani na zlato. Nachádza sa v ňom 100 000 bezpeč­nostných schránok, ktoré sú pokryté originálnym Sládkovičovým rukopisom básne Marína.

Je nezabudnuteľným zážitkom, keď prvýkrát vstúpite do Trezora a ocitnete sa priamo vo vnútri najdlhšej ľúbostnej básne sveta. To, čo zažite na tomto magickom mieste, nezažijete nikde inde na svete.

Zdroj: Banka Lásky

Na obrázku: Jediný Trezor Lásky na svete

O Banke Lásky, ako o celosvetovom unikáte, písali média už vo viac ako 80-tich krajinách na všetkých kontinentoch. Aj to je dôvod, prečo za týmto dychberúcim zážitkom cestujú zamilovaní tisícky kilometrov až z Indie, Singapuru, Mexika či Japonska. Veria, že keď si v jedinom Trezore Lásky na svete uschovajú predmet či vyznanie, ktoré vyjadruje ich lásku, tak im ich láska vydrží večne.

Zdroj: Banka Lásky

Na obrázku: Hovoriac obrazy ako z Harryho Pottera

Zdroj: Banka Lásky

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Banka Lásky
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM