Kultúra

Cez víkend odštartuje galakoncert Viva Europa!

Slovensko na šesť mesiacov predsedá Rade Európskej únie. Ide o historicky prvé predsedníctvo a práve pri tejto príležitosti sa v Bratislave uskutoční slávnostný galakoncert s názvom „Viva Europa!“.

Ilustračný obrázok k článku Cez víkend odštartuje galakoncert Viva Europa!
Zdroj: TASR

Galakoncert je súčasťou otvorenia 12. ročníka festivalu Viva Musica!, ktorého partnerom je aj tento rok Bratislavský samosprávny kraj.

„Tak ako každý rok, aj ten 12. ročník festivalu bude pestrý, zaujímavý a bohatý s výnimočnými interpretmi či už zo Slovenska alebo zo zahraničia. Každý rok však prinesie aj niečo nové a v tom aktuálnom ročníku to je výnimočné podujatie Viva Musica! festival Grand Prix, ktoré je učené pre najtalentovanejších študentov konzervatórií z celého Slovenska, Tí návštevníkom predstavia to najlepšie z klasickej hudby,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Vystúpi zmiešaný zbor

Otvárací koncert 12. ročníka festivalu Viva Musica! a zároveň slávnostný galakoncert pri príležitosti slovenského predsedníctva Rade Európskej únie Viva Europa! sa uskutoční v sobotu 2. júla na námestí pri novej budove Slovenského národného divadla na nábreží Dunaja o 20:00 hodine. Vstup je voľný.

V rámci koncertu sa predstaví veľký zmiešaný zbor zložený z umelcov zo všetkých 28 členských krajín EÚ v sprievode 200-členného symfonického orchestra pod vedením slovenského dirigenta Jozefa Chabroňa, ktorý naštuduje program vytvorený špeciálne pre túto príležitosť.

Čítajte aj: Holandská princezná otvorí výstavu v bratislavskej galérii

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM