Alexandra Húsková Rôzne

Cez víkend nás čakajú dopravné obmedzenia

Cez víkend musia vodiči v Bratislave a jeho okolí počítať s dopravnými obmedzeniami. Budú sa konať viaceré kultúrne a športové podujatia. Na Devínskej Kobyle, v Petržalke a aj v Karlovej Vsi, či Ružinove budú prebiehať športové aktivity, ktoré zasiahnu do premávky.

Ilustračný obrázok k článku Cez víkend nás čakajú dopravné obmedzenia
Zdroj: TASR

Vodiči by podľa mali zvýšiť pozornosť v bratislavskej mestskej časti Petržalka, kde budú prebiehať „Dni Petržalky“. „Treba zvýšiť opatrnosť, a to najmä v okolí dostihovej dráhy,“ uviedla Tatiana Kurucová, hovorkyňa KR PZ.

Občianske združenie Športový klub Devínska Kobyla zase na sobotu (13.6.) pripravilo športové podujatie „Bratislavský MTB maratón“ so štartom o 10.00 h od amfiteátra v Líščom údolí.

Pretekári budú prechádzať smerom k Iuvente na Karloveskú ulicu od Metrologického ústavu ku križovatke Kuklovská – Karloveská, pokračovať by mali cestou po Kuklovskej ku križovatke Kuklovská – Šaštínska. Od križovatky budú prechádzať nadjazdom ponad Karloveskú smerom k Púpavovej a späť cez lesopark do Líščieho údolia. Ukončenie predpokladajú organizátori okolo 16.30 h.

„Vodiči sa musia pripraviť na krátkodobé dopravné obmedzenia po trase prechodu pretekárov,“ informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová..

So sobotňajším podujatím „Na bicykli deťom 2015“ budú vznikať krátkodobé dopravné obmedzenia v čase a mieste presunu cyklistov cez Bratislavský kraj. A to v obci Kaplná, Blatné, Senec, Veľký Biel, Nová Dedinka, Tomášov, Malinovo, Most pri Bratislave a Ružinovská ulica v Bratislave s ukončením pred nákupným centrom približne od času 12.30 h do 16.30 h.

V nedeľu (14.6.) v čase vstupu účastníkov medzinárodných cyklistických pretekov na územie Bratislavského samosprávneho kraja budú priebežne uzatvárať cestu po trase pretekárov.

„Predpokladá sa, že do kraja vstúpia v čase okolo 11.00 h,“ uviedla Kurucová. Mali by ísť cez obce Budmerice, Báhoň, Kaplná, Veľký Grob, Réca, Senec, Kráľová pri Senci, Tureň, Nová Dedinka, Tomášov, Malinovo, Most pri Bratislave, Bratislavu – kruhový objazd smer Dolné Hony na Dvojkrížnu ulicu, Kazanskú, Prístavnú, skončiť by mali pred Euroveou.

„Vodičov vyzývame, aby boli ohľaduplní a riadili sa pokynmi policajtov,“ dodala policajná hovorkyňa.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM