Správy

Cestujúci pozor, železnice menili cestovné poriadky

Na železnici sa upravujú cestovné poriadky. Ľudia, ktorí dochádzajú vlakom do práce či do školy, by si preto mali skontrolovať, či nenastali zmeny aj pri ich spojoch. Najviac noviniek zavádza štátny dopravca Železničná spoločnosť Slovensko, a to v diaľkovej aj regionálnej doprave.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci pozor, železnice menili cestovné poriadky
Zdroj: TASR

Na trati medzi Bratislavou a Žilinou sa jazdné časy niektorých diaľkových i regionálnych vlakov predĺžia. Dôvodom sú výlukové práce medzi stanicami Žilina a Dolný Hričov, ktoré uskutočňuje správca dopravnej cesty – Železnice Slovenskej republiky.

Tiež regionálny expres Pezinčan, ktorý v súčasnosti premával len z Bratislavy do Pezinka, pôjde po novom až do Trenčína. Vlak má odchod z Bratislavy o 15.39 h a do Trenčína príde o 17.18 h.

V prípade dopravcu RegioJet výraznejšie zmeny nenastanú. Spoločnosť v novom cestovnom poriadku zrušila tri páry vlakov, ktoré odriekala už od 17. decembra minulého roku. Novinkou je, že vlak číslo 4306 bude zastavovať na zastávke Rovinka na znamenie.

Zároveň ŽSR ohlásila aj príchod nového dopravcu na slovenské koľajnice. Je ním spoločnosť Arriva Slovensko, ktorá začne svoje vlaky vypravovať od 5. marca tohto roku.

Prečítajte si tiež: Vyrieši dopravnú situáciu v hlavnom meste obnova železničnej stanice Filiálka?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM